
Składniki
400 gramów
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż według zaleceń producenta.

Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, selera i cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Krok 3
W garnku lub patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, selera, pieczarki i marchew, gdy warzywa zaczną brązowieć dodaj mięso mielone, całość smaż, aż mięso zrobi się zupełnie suche.

Krok 4
Dodaj wtedy passatę pomidorową, ugotowany ryż oraz Fix Knorr. Dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Wszystko razem gotuj około 3-4 minuty aż do zagęszczenia potrawy.


Dobra rada:
Danie idealnie smakuje z natką pietruszki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Ryż z grzybami po hiszpańsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej