Ryż smażony z wołowiną mieloną - przepis | Przepisy.pl pixel

Smażony ryż z wołowiną

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż według zaleceń producenta.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, selera i cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 2

Krok 3

W garnku lub patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, selera, pieczarki i marchew, gdy warzywa zaczną brązowieć dodaj mięso mielone, całość smaż, aż mięso zrobi się zupełnie suche.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Dodaj wtedy passatę pomidorową, ugotowany ryż oraz Fix Knorr. Dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Wszystko razem gotuj około 3-4 minuty aż do zagęszczenia potrawy.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie idealnie smakuje z natką pietruszki.

2

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 08.07.2024

    Proste, szybkie, smaczne danie jednogarnkowe. Czyli to co lubimy najbardziej. W sezonie pomidorowym dodaję pomidory świeże.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylw_96

    Sylw_96 , 28.09.2022

    Banalnie proste w przyrządzeniu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażony ryż z wołowinąSmażony ryż z wołowiną

Ugotuj ryż według zaleceń producenta.