Ryż smażony z wołowiną mieloną - przepis | Przepisy.pl pixel

Smażony ryż z wołowiną

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż według zaleceń producenta.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, selera i cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 2

Krok 3

W garnku lub patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, selera, pieczarki i marchew, gdy warzywa zaczną brązowieć dodaj mięso mielone, całość smaż, aż mięso zrobi się zupełnie suche.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Dodaj wtedy passatę pomidorową, ugotowany ryż oraz Fix Knorr. Dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Wszystko razem gotuj około 3-4 minuty aż do zagęszczenia potrawy.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie idealnie smakuje z natką pietruszki.

2

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 08.07.2024

    Proste, szybkie, smaczne danie jednogarnkowe. Czyli to co lubimy najbardziej. W sezonie pomidorowym dodaję pomidory świeże.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylw_96

    Sylw_96 , 28.09.2022

    Banalnie proste w przyrządzeniu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażony ryż z wołowinąSmażony ryż z wołowiną

Ugotuj ryż według zaleceń producenta.