
Składniki
400 gramów
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż według zaleceń producenta.

Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, selera i cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Krok 3
W garnku lub patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, selera, pieczarki i marchew, gdy warzywa zaczną brązowieć dodaj mięso mielone, całość smaż, aż mięso zrobi się zupełnie suche.

Krok 4
Dodaj wtedy passatę pomidorową, ugotowany ryż oraz Fix Knorr. Dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Wszystko razem gotuj około 3-4 minuty aż do zagęszczenia potrawy.


Dobra rada:
Danie idealnie smakuje z natką pietruszki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Ryż z grzybami po hiszpańsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej