Smażony ryż z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z wołowiną

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż według zaleceń producenta.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, selera i cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 2

Krok 3

W garnku lub patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, selera, pieczarki i marchew, gdy warzywa zaczną brązowieć dodaj mięso mielone, całość smaż, aż mięso zrobi się zupełnie suche.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Dodaj wtedy passatę pomidorową, ugotowany ryż oraz Fix Knorr. Dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Wszystko razem gotuj około 3-4 minuty aż do zagęszczenia potrawy.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie idealnie smakuje z natką pietruszki.

1

Opinie o przepisie

  • Sylw_96

    Sylw_96 , 28.09.2022

    Banalnie proste w przyrządzeniu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej