Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu łamiemy liście laurowe i ucieramy z pozostałymi przyprawami. Do przypraw dodajemy olej i mieszamy.
Krok 2
Mięso smarujemy pasta przyprawową i odkładamy do zamarynowania do lodówki na dobę.
Krok 3
Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 godziny w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej