Domowy baleron pieczony w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy baleron pieczony w ziołach

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu łamiemy liście laurowe i ucieramy z pozostałymi przyprawami. Do przypraw dodajemy olej i mieszamy.

Krok 2

Mięso smarujemy pasta przyprawową i odkładamy do zamarynowania do lodówki na dobę.

Krok 3

Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 godziny w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej