Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu łamiemy liście laurowe i ucieramy z pozostałymi przyprawami. Do przypraw dodajemy olej i mieszamy.
Krok 2
Mięso smarujemy pasta przyprawową i odkładamy do zamarynowania do lodówki na dobę.
Krok 3
Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 godziny w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej