Domowy baleron pieczony w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy baleron pieczony w ziołach

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu łamiemy liście laurowe i ucieramy z pozostałymi przyprawami. Do przypraw dodajemy olej i mieszamy.

Krok 2

Mięso smarujemy pasta przyprawową i odkładamy do zamarynowania do lodówki na dobę.

Krok 3

Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 godziny w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej