Domowy baleron pieczony w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy baleron pieczony w ziołach

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu łamiemy liście laurowe i ucieramy z pozostałymi przyprawami. Do przypraw dodajemy olej i mieszamy.

Krok 2

Mięso smarujemy pasta przyprawową i odkładamy do zamarynowania do lodówki na dobę.

Krok 3

Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 godziny w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej