
Składniki
2 łyżki
5 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu łamiemy liście laurowe i ucieramy z pozostałymi przyprawami. Do przypraw dodajemy olej i mieszamy.
Krok 2
Mięso smarujemy pasta przyprawową i odkładamy do zamarynowania do lodówki na dobę.
Krok 3
Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 godziny w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej