
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę osusz papierowym ręcznikiem i skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso usmaż na grillu lub grillowej domowej patelni. Steka wystudź i pokrój w paski.

Krok 2
Przygotuj sos – zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sokiem z cytryny, Tabasco i oliwą.

Krok 3
Paprykę, pomidory oraz cebulę pokrój w kostkę, fasolę i kukurydzę odcedź. Kolendrę pokrój grubo.

Krok 4
Warzywa przełóż do miski, dodaj papryczki Jalapeno, sos oraz kolendrę i wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki lub na półmisek. Na wierzchu sałatki rozłóż pokrojone mięso, powtykaj nachosy i podawaj.


Dobra rada:
Sałatkę podawaj z domowymi nachosami – placki tortilli pokrój w trójkąty, rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i upiecz na złoty kolor w piekarniku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Meksykańska sałatka
Kuchnia meksykańska to kolorowe dania, umiejętnie łączące różne składniki. Jej podstawą są świeże warzywa i soczyste mięsa. Meksykańska sałatka z grillowaną wołowiną stanowi wyraziste w smaku i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się na szczególne okazje. Przygotowanie rozpocznij od mięsa. Dopraw je podstawowymi przyprawami, skrop oliwą, a następnie upiecz na ruszcie grilla lub specjalnej patelni. Tabasco, sok z cytryny i oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym z białym pieprzem. Pokrój pomidory, paprykę i cebulę w kostkę, a następnie wymieszaj z pozostałymi warzywami, czyli czerwoną fasolą, kukurydzą i marynowaną papryczką jalapeno. Dodaj jeszcze kolendrę, polej wszystko sosem i wymieszaj. Na wierzchu poukładaj plastry grillowanego mięsa. Gotową potrawę serwuj z domowymi nachosami. Aby je przygotować, wystarczy, że placki tortilli pokroisz w trójkąty i upieczesz w piekarniku na złoty kolor. Mamy nadzieję, że przyrządzanie przekąsek z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.