Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 sztuki
6 łyżek
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 łyżki
0.5 pęczka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
6 łyżek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry o grubości 0,5 cm. Przełóż do miseczki i wymieszaj z oliwą, słodkim sosem chilli oraz listkami kolendry.
Krok 2
Obraną marchewkę pokrój na długie, cienkie plastry. Następnie sparz je krótko we wrzącym soku pomarańczowym.
Krok 3
Pokrój warzywa: pomidory w ósemki, a papryki w paski. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
Liście sałaty, warzywa oraz mięso ułóż na talerzach.
Krok 5
W miseczce połącz sos Knorr z jogurtem oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem. Gotowym sosem polej sałatkę i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej