Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

6 łyżek

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

6 łyżek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry o grubości 0,5 cm. Przełóż do miseczki i wymieszaj z oliwą, słodkim sosem chilli oraz listkami kolendry.

Krok 2

Obraną marchewkę pokrój na długie, cienkie plastry. Następnie sparz je krótko we wrzącym soku pomarańczowym.

Krok 3

Pokrój warzywa: pomidory w ósemki, a papryki w paski. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4

Liście sałaty, warzywa oraz mięso ułóż na talerzach.

Krok 5

W miseczce połącz sos Knorr z jogurtem oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem. Gotowym sosem polej sałatkę i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej