Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

6 łyżek

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

6 łyżek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry o grubości 0,5 cm. Przełóż do miseczki i wymieszaj z oliwą, słodkim sosem chilli oraz listkami kolendry.

Krok 2

Obraną marchewkę pokrój na długie, cienkie plastry. Następnie sparz je krótko we wrzącym soku pomarańczowym.

Krok 3

Pokrój warzywa: pomidory w ósemki, a papryki w paski. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4

Liście sałaty, warzywa oraz mięso ułóż na talerzach.

Krok 5

W miseczce połącz sos Knorr z jogurtem oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem. Gotowym sosem polej sałatkę i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej