Sałatka teksańska video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka teksańska - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

heart
296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

332 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

200 gramów

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Dodaj pokruszony ser pleśniowy.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Sałatę umyj, porwij na mniejsze kawałki i pomieszaj z sosem. Następnie rozłóż na talerze.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Awokado obierz ze skórki, usuń ze środka pestkę, następnie pokrój w kostkę i ułóż na sałacie. Cebulę i pomidory pokrój w kostkę, pieczarki w pół-plastry. Podobnie jak awokado, ułóż je na sałacie.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na patelnię wlej olej. Pokrój boczek w paski, przełóż go na patelnię i dokładnie wysmaż na skwarki. Następnie przełóż na sałatę. Wołowinę pokrój w paski i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Podsmaż na tej samej patelni, na której smażony był boczek. Po usmażeniu również umieść ją na sałacie. Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Tomek Świstowski

    Tomek Świstowski , 13.11.2015

    chyba nie ten dzial ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka teksańska - VIDEOSałatka teksańska - VIDEO

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Dodaj pokruszony ser pleśniowy.