Sałatka krabowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

142 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

3 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, sokiem z cytryny oraz majonezem i posiekaną natką.

Sałatka krabowa - Krok 1

Krok 2

Paluszki krabowe pokrój w mniejsze kawałki pod skosem. Selera obierz, paprykę odsącz. Oba warzywa pokrój w podobne kawałki, jak paluszki. Cebulę również pokrój – w podobnej wielkości kostkę.

Sałatka krabowa - Krok 2

Krok 3

Do miski przełóż surimi, selera, cebulę oraz paprykę – dodaj sos i wymieszaj wszystko razem. Nałóż do salaterki i udekoruj gałązkami natki.

Sałatka krabowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka krabowaSałatka krabowa

Szybka i prosta sałatka z owocami morza – zainspiruj się przepisem na nią, kiedy będziesz przygotowywać menu na przyjęcie. Paluszki krabowe świetnie skomponują się z sokiem z cytryny, który podkreśli smak całości. Do tej potrawy potrzebować będziesz także selera naciowego, papryczki marynowanej i czerwonej cebuli. Wszystkie składniki pokrój na większe kawałki. Natomiast cebulę skrój w piórka – będzie się efektowniej prezentować na talerzu. Sałatkę dopraw przygotowanym wcześniej sosem na bazie majonezu. Ewentualnie użyj także świeżych ziół – sprawdzą się m.in. tymianek, oregano, bazylia i zioła prowansalskie. Ostra papryka, granulowany czosnek oraz pieprz podkreślą pikantny smak przekąski, natomiast świeżo posiekana natka pietruszki nada jej aromatu. Sałatkę krabową podawaj dobrze schłodzoną, najlepiej z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Udekoruj ją posiekaną świeżą natką pietruszki lub gałązką koperku. Koniecznie sprawdź nasz prosty przepis na sałatkę z owocami morza i przygotuj ją na najbliższą okazję.