Sałatka krabowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

3 łyżki

3 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, sokiem z cytryny oraz majonezem i posiekaną natką.

Sałatka krabowa - Krok 1

Krok 2

Paluszki krabowe pokrój w mniejsze kawałki pod skosem. Selera obierz, paprykę odsącz. Oba warzywa pokrój w podobne kawałki, jak paluszki. Cebulę również pokrój – w podobnej wielkości kostkę.

Sałatka krabowa - Krok 2

Krok 3

Do miski przełóż surimi, selera, cebulę oraz paprykę – dodaj sos i wymieszaj wszystko razem. Nałóż do salaterki i udekoruj gałązkami natki.

Sałatka krabowa - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka kolory wiosny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka krabowaSałatka krabowa

Szybka i prosta sałatka z owocami morza – zainspiruj się przepisem na nią, kiedy będziesz przygotowywać menu na przyjęcie. Paluszki krabowe świetnie skomponują się z sokiem z cytryny, który podkreśli smak całości. Do tej potrawy potrzebować będziesz także selera naciowego, papryczki marynowanej i czerwonej cebuli. Wszystkie składniki pokrój na większe kawałki. Natomiast cebulę skrój w piórka – będzie się efektowniej prezentować na talerzu. Sałatkę dopraw przygotowanym wcześniej sosem na bazie majonezu. Ewentualnie użyj także świeżych ziół – sprawdzą się m.in. tymianek, oregano, bazylia i zioła prowansalskie. Ostra papryka, granulowany czosnek oraz pieprz podkreślą pikantny smak przekąski, natomiast świeżo posiekana natka pietruszki nada jej aromatu. Sałatkę krabową podawaj dobrze schłodzoną, najlepiej z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Udekoruj ją posiekaną świeżą natką pietruszki lub gałązką koperku. Koniecznie sprawdź nasz prosty przepis na sałatkę z owocami morza i przygotuj ją na najbliższą okazję.