Sałatka krabowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

170 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

3 łyżki

3 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, sokiem z cytryny oraz majonezem i posiekaną natką.

Sałatka krabowa - Krok 1

Krok 2

Paluszki krabowe pokrój w mniejsze kawałki pod skosem. Selera obierz, paprykę odsącz. Oba warzywa pokrój w podobne kawałki, jak paluszki. Cebulę również pokrój – w podobnej wielkości kostkę.

Sałatka krabowa - Krok 2

Krok 3

Do miski przełóż surimi, selera, cebulę oraz paprykę – dodaj sos i wymieszaj wszystko razem. Nałóż do salaterki i udekoruj gałązkami natki.

Sałatka krabowa - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka krabowaSałatka krabowa

Szybka i prosta sałatka z owocami morza – zainspiruj się przepisem na nią, kiedy będziesz przygotowywać menu na przyjęcie. Paluszki krabowe świetnie skomponują się z sokiem z cytryny, który podkreśli smak całości. Do tej potrawy potrzebować będziesz także selera naciowego, papryczki marynowanej i czerwonej cebuli. Wszystkie składniki pokrój na większe kawałki. Natomiast cebulę skrój w piórka – będzie się efektowniej prezentować na talerzu. Sałatkę dopraw przygotowanym wcześniej sosem na bazie majonezu. Ewentualnie użyj także świeżych ziół – sprawdzą się m.in. tymianek, oregano, bazylia i zioła prowansalskie. Ostra papryka, granulowany czosnek oraz pieprz podkreślą pikantny smak przekąski, natomiast świeżo posiekana natka pietruszki nada jej aromatu. Sałatkę krabową podawaj dobrze schłodzoną, najlepiej z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Udekoruj ją posiekaną świeżą natką pietruszki lub gałązką koperku. Koniecznie sprawdź nasz prosty przepis na sałatkę z owocami morza i przygotuj ją na najbliższą okazję.