
Składniki
150 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
3 łyżki
3 sztuki
0.5 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, sokiem z cytryny oraz majonezem i posiekaną natką.

Krok 2
Paluszki krabowe pokrój w mniejsze kawałki pod skosem. Selera obierz, paprykę odsącz. Oba warzywa pokrój w podobne kawałki, jak paluszki. Cebulę również pokrój – w podobnej wielkości kostkę.

Krok 3
Do miski przełóż surimi, selera, cebulę oraz paprykę – dodaj sos i wymieszaj wszystko razem. Nałóż do salaterki i udekoruj gałązkami natki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka krabowa
Szybka i prosta sałatka z owocami morza – zainspiruj się przepisem na nią, kiedy będziesz przygotowywać menu na przyjęcie. Paluszki krabowe świetnie skomponują się z sokiem z cytryny, który podkreśli smak całości. Do tej potrawy potrzebować będziesz także selera naciowego, papryczki marynowanej i czerwonej cebuli. Wszystkie składniki pokrój na większe kawałki. Natomiast cebulę skrój w piórka – będzie się efektowniej prezentować na talerzu. Sałatkę dopraw przygotowanym wcześniej sosem na bazie majonezu. Ewentualnie użyj także świeżych ziół – sprawdzą się m.in. tymianek, oregano, bazylia i zioła prowansalskie. Ostra papryka, granulowany czosnek oraz pieprz podkreślą pikantny smak przekąski, natomiast świeżo posiekana natka pietruszki nada jej aromatu. Sałatkę krabową podawaj dobrze schłodzoną, najlepiej z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Udekoruj ją posiekaną świeżą natką pietruszki lub gałązką koperku. Koniecznie sprawdź nasz prosty przepis na sałatkę z owocami morza i przygotuj ją na najbliższą okazję.


































