Sałatka z owoców morza z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owoców morza z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 opakowania

null

1 pęczek

1 sztuka

3 sztuki

400 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 1-1,5 litra wody z kilkoma gałązkami koperku oraz sokiem z połowy cytryny – w wywarze sparz owoce morza, a następnie odcedź je i wystudź.

Sałatka z owoców morza z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Łodygi selera obierz z włókien, pokrój na niewielkie kawałki pod skosem i również sparz we wrzątku – wystudź w zimnej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Sałatka z owoców morza z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem, sokiem z połowy cytryny oraz posiekaną, pozostałą częścią koperku. Dodaj również posiekaną cebulę.

Sałatka z owoców morza z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj w misce wszystkie składniki sałatki razem z sosem, a następnie przełóż do salaterki. Podawaj z grillowaną ziołową bagietką.

Sałatka z owoców morza z czosnkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z owoców morza z czosnkiemSałatka z owoców morza z czosnkiem

W garnku zagotuj 1-1,5 litra wody z kilkoma gałązkami koperku oraz sokiem z połowy cytryny – w wywarze sparz owoce morza, a następnie odcedź je i wystudź.