
Składniki
1 sztuka
2 opakowania
null
1 pęczek
1 sztuka
3 sztuki
400 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj 1-1,5 litra wody z kilkoma gałązkami koperku oraz sokiem z połowy cytryny – w wywarze sparz owoce morza, a następnie odcedź je i wystudź.

Krok 2
Łodygi selera obierz z włókien, pokrój na niewielkie kawałki pod skosem i również sparz we wrzątku – wystudź w zimnej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem, sokiem z połowy cytryny oraz posiekaną, pozostałą częścią koperku. Dodaj również posiekaną cebulę.

Krok 4
Wymieszaj w misce wszystkie składniki sałatki razem z sosem, a następnie przełóż do salaterki. Podawaj z grillowaną ziołową bagietką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej