
Składniki
1 sztuka
2 opakowania
null
1 pęczek
1 sztuka
3 sztuki
400 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj 1-1,5 litra wody z kilkoma gałązkami koperku oraz sokiem z połowy cytryny – w wywarze sparz owoce morza, a następnie odcedź je i wystudź.
Krok 2
Łodygi selera obierz z włókien, pokrój na niewielkie kawałki pod skosem i również sparz we wrzątku – wystudź w zimnej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem, sokiem z połowy cytryny oraz posiekaną, pozostałą częścią koperku. Dodaj również posiekaną cebulę.
Krok 4
Wymieszaj w misce wszystkie składniki sałatki razem z sosem, a następnie przełóż do salaterki. Podawaj z grillowaną ziołową bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej