Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
100 mililitrów
0.5 opakowania
3 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
1 garść
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski.
Krok 2
Namaczamy w mleku, panierujemy.
Krok 3
Smażymy na rozgrzanym oleju- aż będą rumiane. Odsączamy na papierowym reczniku.
Krok 4
Układamy na przygotowanej wcześniej sałatce. Podajemy z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej