Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

100 mililitrów

0.5 opakowania

3 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

1 garść

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski.

Krok 2

Namaczamy w mleku, panierujemy.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju- aż będą rumiane. Odsączamy na papierowym reczniku.

Krok 4

Układamy na przygotowanej wcześniej sałatce. Podajemy z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej