Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

100 mililitrów

0.5 opakowania

3 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

1 garść

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski.

Krok 2

Namaczamy w mleku, panierujemy.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju- aż będą rumiane. Odsączamy na papierowym reczniku.

Krok 4

Układamy na przygotowanej wcześniej sałatce. Podajemy z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej