Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

100 mililitrów

0.5 opakowania

3 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

1 garść

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski.

Krok 2

Namaczamy w mleku, panierujemy.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju- aż będą rumiane. Odsączamy na papierowym reczniku.

Krok 4

Układamy na przygotowanej wcześniej sałatce. Podajemy z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej