Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

100 mililitrów

0.5 opakowania

3 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

1 garść

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski.

Krok 2

Namaczamy w mleku, panierujemy.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju- aż będą rumiane. Odsączamy na papierowym reczniku.

Krok 4

Układamy na przygotowanej wcześniej sałatce. Podajemy z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej