Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
100 mililitrów
0.5 opakowania
3 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
1 garść
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski.
Krok 2
Namaczamy w mleku, panierujemy.
Krok 3
Smażymy na rozgrzanym oleju- aż będą rumiane. Odsączamy na papierowym reczniku.
Krok 4
Układamy na przygotowanej wcześniej sałatce. Podajemy z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































