Chrupiący kurczak w asyście lekkiej sałatki
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
100 mililitrów
0.5 opakowania
3 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
1 garść
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski.
Krok 2
Namaczamy w mleku, panierujemy.
Krok 3
Smażymy na rozgrzanym oleju- aż będą rumiane. Odsączamy na papierowym reczniku.
Krok 4
Układamy na przygotowanej wcześniej sałatce. Podajemy z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej