Szaszłyki z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kiełbasą

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plasterki razem z cukinią.

Krok 2

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę.

Krok 3

Z papryki wydrążamy środek, myjemy i kroimy w większą kostkę.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki kiełbasy, paprykę czerwoną, cebulę, cukinię i pieczarki.

Krok 5

Z wierzchu smarujemy każdy szaszłyk sosem BBQ.

Krok 6

Szaszłyki umieszczamy na dobrze rozpalonym grillu i grillujemy przez ok. 15 minut, często obracając, by nie przypalić jednej ze stron.

Krok 7

Gotowe podajemy z sosem BBQ oraz Cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Koktajlowe rożki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej