
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę kroimy w plasterki razem z cukinią.
Krok 2
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę.
Krok 3
Z papryki wydrążamy środek, myjemy i kroimy w większą kostkę.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki kiełbasy, paprykę czerwoną, cebulę, cukinię i pieczarki.
Krok 5
Z wierzchu smarujemy każdy szaszłyk sosem BBQ.
Krok 6
Szaszłyki umieszczamy na dobrze rozpalonym grillu i grillujemy przez ok. 15 minut, często obracając, by nie przypalić jednej ze stron.
Krok 7
Gotowe podajemy z sosem BBQ oraz Cheddar.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Cheddar
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej