Szaszłyki z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kiełbasą

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plasterki razem z cukinią.

Krok 2

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę.

Krok 3

Z papryki wydrążamy środek, myjemy i kroimy w większą kostkę.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki kiełbasy, paprykę czerwoną, cebulę, cukinię i pieczarki.

Krok 5

Z wierzchu smarujemy każdy szaszłyk sosem BBQ.

Krok 6

Szaszłyki umieszczamy na dobrze rozpalonym grillu i grillujemy przez ok. 15 minut, często obracając, by nie przypalić jednej ze stron.

Krok 7

Gotowe podajemy z sosem BBQ oraz Cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej