
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę kroimy w plasterki razem z cukinią.
Krok 2
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę.
Krok 3
Z papryki wydrążamy środek, myjemy i kroimy w większą kostkę.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki kiełbasy, paprykę czerwoną, cebulę, cukinię i pieczarki.
Krok 5
Z wierzchu smarujemy każdy szaszłyk sosem BBQ.
Krok 6
Szaszłyki umieszczamy na dobrze rozpalonym grillu i grillujemy przez ok. 15 minut, często obracając, by nie przypalić jednej ze stron.
Krok 7
Gotowe podajemy z sosem BBQ oraz Cheddar.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Cheddar
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































