Szaszłyki z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kiełbasą

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plasterki razem z cukinią.

Krok 2

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę.

Krok 3

Z papryki wydrążamy środek, myjemy i kroimy w większą kostkę.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki kiełbasy, paprykę czerwoną, cebulę, cukinię i pieczarki.

Krok 5

Z wierzchu smarujemy każdy szaszłyk sosem BBQ.

Krok 6

Szaszłyki umieszczamy na dobrze rozpalonym grillu i grillujemy przez ok. 15 minut, często obracając, by nie przypalić jednej ze stron.

Krok 7

Gotowe podajemy z sosem BBQ oraz Cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołębia Zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej