Szaszłyki z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kiełbasą

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plasterki razem z cukinią.

Krok 2

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę.

Krok 3

Z papryki wydrążamy środek, myjemy i kroimy w większą kostkę.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki kiełbasy, paprykę czerwoną, cebulę, cukinię i pieczarki.

Krok 5

Z wierzchu smarujemy każdy szaszłyk sosem BBQ.

Krok 6

Szaszłyki umieszczamy na dobrze rozpalonym grillu i grillujemy przez ok. 15 minut, często obracając, by nie przypalić jednej ze stron.

Krok 7

Gotowe podajemy z sosem BBQ oraz Cheddar.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej