Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1.5 szklanki

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut. Wyjąć ,,pałki" z wywaru- niech obeschną i ostygną trochę . Na patelni rozgrzać masło i olej. Wrzucić paprykę .Podsmażyć . Dołożyć mięso i obsmażyć do obrumienienia. Podlać 1/2 szklanki wywaru .Wsypać Fix. Wymieszać i dusić na małym gazie 10 minut.

Krok 2

Podawać ułożone na mixie sałat z ryżem posypane natką pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cordon bleu z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej