Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1.5 szklanki

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut. Wyjąć ,,pałki" z wywaru- niech obeschną i ostygną trochę . Na patelni rozgrzać masło i olej. Wrzucić paprykę .Podsmażyć . Dołożyć mięso i obsmażyć do obrumienienia. Podlać 1/2 szklanki wywaru .Wsypać Fix. Wymieszać i dusić na małym gazie 10 minut.

Krok 2

Podawać ułożone na mixie sałat z ryżem posypane natką pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej