Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu

Autor: Artur Nowakowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 gramów

1 sztuka

20 gramów

30 gramów

10 gramów

5 gramów

1 łyżeczka

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę

Krok 2

Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, zieloną pietruszką, startym serem oraz przyprawami. Całość przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub nawet całą noc

Krok 3

Po tym czasie, na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor

Krok 4

Smacznego :)

Artur Nowakowski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

Tagi:KURCZAK
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej