Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu

Autor: Artur Nowakowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 gramów

1 sztuka

20 gramów

30 gramów

10 gramów

5 gramów

1 łyżeczka

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę

Krok 2

Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, zieloną pietruszką, startym serem oraz przyprawami. Całość przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub nawet całą noc

Krok 3

Po tym czasie, na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor

Krok 4

Smacznego :)

Artur Nowakowski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej