Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu

Autor: Artur Nowakowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 gramów

1 sztuka

20 gramów

30 gramów

10 gramów

5 gramów

1 łyżeczka

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę

Krok 2

Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, zieloną pietruszką, startym serem oraz przyprawami. Całość przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub nawet całą noc

Krok 3

Po tym czasie, na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor

Krok 4

Smacznego :)

Artur Nowakowski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak tandoori
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej