Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu

Autor: Artur Nowakowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 gramów

1 sztuka

20 gramów

30 gramów

10 gramów

5 gramów

1 łyżeczka

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę

Krok 2

Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, zieloną pietruszką, startym serem oraz przyprawami. Całość przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub nawet całą noc

Krok 3

Po tym czasie, na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor

Krok 4

Smacznego :)

Artur Nowakowski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Siekane Kotleciki Z Kurczaka i Majonezu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak Cordon Bleu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej