Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

363 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

492 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z połowy cytryny. Wymieszaj kurczaka z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka i sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny

Krok 2

Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.

Krok 3

Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.

Krok 4

Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.

Krok 5

Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.

1

Opinie o przepisie

  • OgrodowyGaszcz

    OgrodowyGaszcz , 05.12.2022

    Pysznie wychodzą też ze świeżych brzoskwiń. Zwłaszcza jak się ma nadmiar tych owoców z własnego ogrodu, to można nawet ze skórką używać. Nadaje swojego aromatu całej potrawie i brzoskwinia się tak nie rozpływa, skórka ją dość fajnie trzyma.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej