Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

361 osób wydrukowało

Pobierz pdf

490 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z połowy cytryny. Wymieszaj kurczaka z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka i sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny

Krok 2

Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.

Krok 3

Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.

Krok 4

Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.

Krok 5

Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.

1

Opinie o przepisie

  • OgrodowyGaszcz

    OgrodowyGaszcz , 05.12.2022

    Pysznie wychodzą też ze świeżych brzoskwiń. Zwłaszcza jak się ma nadmiar tych owoców z własnego ogrodu, to można nawet ze skórką używać. Nadaje swojego aromatu całej potrawie i brzoskwinia się tak nie rozpływa, skórka ją dość fajnie trzyma.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej