Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

264 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

332 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

432 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z połowy cytryny. Wymieszaj kurczaka z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka i sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny

Krok 2

Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.

Krok 3

Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.

Krok 4

Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.

Krok 5

Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej