
Składniki
600 gramów
2 łyżki
1 sztuka
200 mililitrów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok z połowy cytryny. Wymieszaj kurczaka z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka i sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny
Krok 2
Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.
Krok 3
Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.
Krok 4
Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.
Krok 5
Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej