
Składniki
600 gramów
2 łyżki
1 sztuka
200 mililitrów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok z połowy cytryny. Wymieszaj kurczaka z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka i sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny
Krok 2
Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.
Krok 3
Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.
Krok 4
Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.
Krok 5
Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej