Pstrąg z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

171 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

310 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek pokrój w plastry, a cytrynę podziel na cząstki.

Krok 2

Mieszankę Polską Knorr wymieszaj z oliwą i natrzyj nią pstrągi w środku oraz na zewnątrz.

Krok 3

W środku ryby umieść czosnek oraz kawałki cytryny. Rybę owiń dookoła plastrami boczku.

Krok 4

Grilluj lub piecz ok. 20 min. w temp. 190⁰C.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do środka ryby możesz dodać łyżkę masła, co sprawi że mięso ryby będzie delikatniejsze.

2

Opinie o przepisie

  • Grzegorz Wiśniewski

    Grzegorz Wiśniewski , 12.06.2021

    TAK.Do pstrąga z grilla do środka włożył bym ratatouille z warzyw.Oczywiście przed obróbką cieplną zamarynował bym rybkę w soli.pieprzu i kolendrze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 03.06.2021

    TAK. Pstrąga z grilla zawsze jadłam na Kaszubach w wakacje - pycha! Spróbuję odtworzyć przepis w domu! Ja od siebie: do mieszanki Polskiej Knorr z oliwą dodam posiekaną natkę pietruszki, koperek i wtedy natrę pstrąga. Dzięki temu, że umieszczę w środku ryby czosnek i cytrynę będzie miał cudowny aromat! I te plastry boczku - kulinarne marzenie!!! Zdecydowanie przepis godny zapamiętania i przygotowania w domu! Sukces i zadowolenie bliskich - gwarantowane!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pamiętaj, żeby być zalogowanym, jeśli chcesz, aby Twój komentarz wziął udział w konkursie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej