Pstrąg z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

166 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek pokrój w plastry, a cytrynę podziel na cząstki.

Krok 2

Mieszankę Polską Knorr wymieszaj z oliwą i natrzyj nią pstrągi w środku oraz na zewnątrz.

Krok 3

W środku ryby umieść czosnek oraz kawałki cytryny. Rybę owiń dookoła plastrami boczku.

Krok 4

Grilluj lub piecz ok. 20 min. w temp. 190⁰C.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do środka ryby możesz dodać łyżkę masła, co sprawi że mięso ryby będzie delikatniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej