Składniki
4 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek pokrój w plastry, a cytrynę podziel na cząstki.
Krok 2
Mieszankę Polską Knorr wymieszaj z oliwą i natrzyj nią pstrągi w środku oraz na zewnątrz.
Krok 3
W środku ryby umieść czosnek oraz kawałki cytryny. Rybę owiń dookoła plastrami boczku.
Krok 4
Grilluj lub piecz ok. 20 min. w temp. 190⁰C.
Dobra rada:
Do środka ryby możesz dodać łyżkę masła, co sprawi że mięso ryby będzie delikatniejsze.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej