
Składniki
4 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek pokrój w plastry, a cytrynę podziel na cząstki.
Krok 2
Mieszankę Polską Knorr wymieszaj z oliwą i natrzyj nią pstrągi w środku oraz na zewnątrz.
Krok 3
W środku ryby umieść czosnek oraz kawałki cytryny. Rybę owiń dookoła plastrami boczku.
Krok 4
Grilluj lub piecz ok. 20 min. w temp. 190⁰C.

Dobra rada:
Do środka ryby możesz dodać łyżkę masła, co sprawi że mięso ryby będzie delikatniejsze.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej