Pstrąg a la ochmistrz dworu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg a la ochmistrz dworu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 łyżki

4 sztuki

50 gramów

150 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Migdały sparz, obierz ze skórki, zetrzyj i włóż do miksera razem z ananasem, truskawkami oraz koniakiem. Dodaj przyprawy. Dokładnie zmiksuj.

Krok 5

Ryby podsmaż, zalej sosem i upiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej