Pstrąg a la ochmistrz dworu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg a la ochmistrz dworu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 łyżki

4 sztuki

50 gramów

150 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Migdały sparz, obierz ze skórki, zetrzyj i włóż do miksera razem z ananasem, truskawkami oraz koniakiem. Dodaj przyprawy. Dokładnie zmiksuj.

Krok 5

Ryby podsmaż, zalej sosem i upiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej