Czerwona papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwona papryka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

null

6 sztuk

null

1 łyżka

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, wyrzuć pestki i białe części. Następnie pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie podsmaż na maśle. Gdy cebula zmięknie, dodaj paprykę. Posól i popieprz, po czym gotuj 15 minut.

Krok 3

Dodaj pomidory obrane ze skóry i pestek. Uduś około 30 minut. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej