Składniki
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
null
6 sztuk
null
1 łyżka
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść, wyrzuć pestki i białe części. Następnie pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie podsmaż na maśle. Gdy cebula zmięknie, dodaj paprykę. Posól i popieprz, po czym gotuj 15 minut.
Krok 3
Dodaj pomidory obrane ze skóry i pestek. Uduś około 30 minut. Posyp zieloną pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej