Czerwona papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwona papryka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

null

6 sztuk

null

1 łyżka

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, wyrzuć pestki i białe części. Następnie pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie podsmaż na maśle. Gdy cebula zmięknie, dodaj paprykę. Posól i popieprz, po czym gotuj 15 minut.

Krok 3

Dodaj pomidory obrane ze skóry i pestek. Uduś około 30 minut. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwona papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej