PRZEPISY.PL

Czerwona papryka

  • 0
  • 6
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • ząbek czosnku1 szt
  • olej5 łyżek
  • pieprz
  • pomidory6 szt
  • sól
  • pietruszka1 łyżka
  • masło1 łyżka
  • papryka czerwona6 szt
    • Krok 1

      Paprykę oczyść, wyrzuć pestki i białe części. Następnie pokrój na ćwiartki.
    • Krok 2

      Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie podsmaż na maśle. Gdy cebula zmięknie, dodaj paprykę. Posól i popieprz, po czym gotuj 15 minut.
    • Krok 3

      Dodaj pomidory obrane ze skóry i pestek. Uduś około 30 minut. Posyp zieloną pietruszką.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    376
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    511
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe
    33
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe
    850
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe