
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
1 pęczek
100 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, fasolkę szparagową potnij w 1-cm kawałki.
Krok 3
Warzywa dodaj do zupy i gotuj ok 30 min.
Krok 4
Gdy zupa zacznie wrzeć wsyp ryż i gotuj do miękkości.
Krok 5
W tym czasie posiekaj liście bazylii i utrzyj z oliwą oraz serem. Masę włóż do wazy i zalej gorącą zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej