
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
1 pęczek
100 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, fasolkę szparagową potnij w 1-cm kawałki.
Krok 3
Warzywa dodaj do zupy i gotuj ok 30 min.
Krok 4
Gdy zupa zacznie wrzeć wsyp ryż i gotuj do miękkości.
Krok 5
W tym czasie posiekaj liście bazylii i utrzyj z oliwą oraz serem. Masę włóż do wazy i zalej gorącą zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej