
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
1 pęczek
100 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, fasolkę szparagową potnij w 1-cm kawałki.
Krok 3
Warzywa dodaj do zupy i gotuj ok 30 min.
Krok 4
Gdy zupa zacznie wrzeć wsyp ryż i gotuj do miękkości.
Krok 5
W tym czasie posiekaj liście bazylii i utrzyj z oliwą oraz serem. Masę włóż do wazy i zalej gorącą zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej