Zupa z bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z bazylii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

200 gramów

3 sztuki

100 gramów

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skórki, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, fasolkę szparagową potnij w 1-cm kawałki.

Krok 3

Warzywa dodaj do zupy i gotuj ok 30 min.

Krok 4

Gdy zupa zacznie wrzeć wsyp ryż i gotuj do miękkości.

Krok 5

W tym czasie posiekaj liście bazylii i utrzyj z oliwą oraz serem. Masę włóż do wazy i zalej gorącą zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej