
Składniki
100 gramów
2 sztuki
200 gramów
3 sztuki
100 gramów
4 sztuki
1 pęczek
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, fasolkę szparagową potnij w 1-cm kawałki.
Krok 3
Warzywa dodaj do zupy i gotuj ok 30 min.
Krok 4
Gdy zupa zacznie wrzeć wsyp ryż i gotuj do miękkości.
Krok 5
W tym czasie posiekaj liście bazylii i utrzyj z oliwą oraz serem. Masę włóż do wazy i zalej gorącą zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej