Zupa z bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z bazylii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

100 gramów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skórki, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, fasolkę szparagową potnij w 1-cm kawałki.

Krok 3

Warzywa dodaj do zupy i gotuj ok 30 min.

Krok 4

Gdy zupa zacznie wrzeć wsyp ryż i gotuj do miękkości.

Krok 5

W tym czasie posiekaj liście bazylii i utrzyj z oliwą oraz serem. Masę włóż do wazy i zalej gorącą zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej