Zupa z bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z bazylii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

200 gramów

3 sztuki

100 gramów

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skórki, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, fasolkę szparagową potnij w 1-cm kawałki.

Krok 3

Warzywa dodaj do zupy i gotuj ok 30 min.

Krok 4

Gdy zupa zacznie wrzeć wsyp ryż i gotuj do miękkości.

Krok 5

W tym czasie posiekaj liście bazylii i utrzyj z oliwą oraz serem. Masę włóż do wazy i zalej gorącą zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej