Zupa z bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z bazylii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

200 gramów

3 sztuki

100 gramów

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skórki, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, fasolkę szparagową potnij w 1-cm kawałki.

Krok 3

Warzywa dodaj do zupy i gotuj ok 30 min.

Krok 4

Gdy zupa zacznie wrzeć wsyp ryż i gotuj do miękkości.

Krok 5

W tym czasie posiekaj liście bazylii i utrzyj z oliwą oraz serem. Masę włóż do wazy i zalej gorącą zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej