Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 kilogramy

0.5 szklanki

12 sztuk

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wydrąż dynię, a następnie pokrój ją w kostkę i ugotuj z dodatkiem połowy cukru.

Krok 2

Po ostudzeniu zmiksuj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 3

Przepłucz truskawki w gorącej wodzie i jeszcze zmrożone zmiksuj z pozostałą częścią cukru.

Krok 4

Do szklanych pucharków wlej jednocześnie oba płyny. Nie doprowadź do wymieszania.

Krok 5

Udekoruj kwaśną śmietaną i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pożywne kule musli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej