Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 kilogramy

0.5 szklanki

12 sztuk

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wydrąż dynię, a następnie pokrój ją w kostkę i ugotuj z dodatkiem połowy cukru.

Krok 2

Po ostudzeniu zmiksuj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 3

Przepłucz truskawki w gorącej wodzie i jeszcze zmrożone zmiksuj z pozostałą częścią cukru.

Krok 4

Do szklanych pucharków wlej jednocześnie oba płyny. Nie doprowadź do wymieszania.

Krok 5

Udekoruj kwaśną śmietaną i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej