Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 kilogramy

0.5 szklanki

12 sztuk

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wydrąż dynię, a następnie pokrój ją w kostkę i ugotuj z dodatkiem połowy cukru.

Krok 2

Po ostudzeniu zmiksuj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 3

Przepłucz truskawki w gorącej wodzie i jeszcze zmrożone zmiksuj z pozostałą częścią cukru.

Krok 4

Do szklanych pucharków wlej jednocześnie oba płyny. Nie doprowadź do wymieszania.

Krok 5

Udekoruj kwaśną śmietaną i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej