Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek
średnie
10 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
2 kilogramy
0.5 szklanki
12 sztuk
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wydrąż dynię, a następnie pokrój ją w kostkę i ugotuj z dodatkiem połowy cukru.
Krok 2
Po ostudzeniu zmiksuj i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 3
Przepłucz truskawki w gorącej wodzie i jeszcze zmrożone zmiksuj z pozostałą częścią cukru.
Krok 4
Do szklanych pucharków wlej jednocześnie oba płyny. Nie doprowadź do wymieszania.
Krok 5
Udekoruj kwaśną śmietaną i listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























