
Składniki
1 szklanka
2 kilogramy
0.5 szklanki
12 sztuk
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wydrąż dynię, a następnie pokrój ją w kostkę i ugotuj z dodatkiem połowy cukru.
Krok 2
Po ostudzeniu zmiksuj i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 3
Przepłucz truskawki w gorącej wodzie i jeszcze zmrożone zmiksuj z pozostałą częścią cukru.
Krok 4
Do szklanych pucharków wlej jednocześnie oba płyny. Nie doprowadź do wymieszania.
Krok 5
Udekoruj kwaśną śmietaną i listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej