Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 kilogramy

0.5 szklanki

12 sztuk

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wydrąż dynię, a następnie pokrój ją w kostkę i ugotuj z dodatkiem połowy cukru.

Krok 2

Po ostudzeniu zmiksuj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 3

Przepłucz truskawki w gorącej wodzie i jeszcze zmrożone zmiksuj z pozostałą częścią cukru.

Krok 4

Do szklanych pucharków wlej jednocześnie oba płyny. Nie doprowadź do wymieszania.

Krok 5

Udekoruj kwaśną śmietaną i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwukolorowy chłodnik z dyni i truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasztet z królika
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej