Krem kardynalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem kardynalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

300 gramów

40 gramów

30 gramów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz gorącą wodą, po czym obierz je ze skórki.

Krok 2

Winogrona przebierz, opłucz.

Krok 3

Część z nich pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Śmietankę ozięb, ubij i dodaj pod koniec ubijania cukier.

Krok 5

Połącz z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, a następnie udekoruj winogronami i migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej