Krem kardynalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem kardynalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

300 gramów

40 gramów

30 gramów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz gorącą wodą, po czym obierz je ze skórki.

Krok 2

Winogrona przebierz, opłucz.

Krok 3

Część z nich pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Śmietankę ozięb, ubij i dodaj pod koniec ubijania cukier.

Krok 5

Połącz z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, a następnie udekoruj winogronami i migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
36 osób ogląda przepis:
Sos do kebaba, czosnkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej