Krem kardynalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem kardynalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

300 gramów

40 gramów

30 gramów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz gorącą wodą, po czym obierz je ze skórki.

Krok 2

Winogrona przebierz, opłucz.

Krok 3

Część z nich pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Śmietankę ozięb, ubij i dodaj pod koniec ubijania cukier.

Krok 5

Połącz z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, a następnie udekoruj winogronami i migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuskus z wołowiną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej