Krem kardynalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem kardynalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

300 gramów

40 gramów

30 gramów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz gorącą wodą, po czym obierz je ze skórki.

Krok 2

Winogrona przebierz, opłucz.

Krok 3

Część z nich pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 4

Śmietankę ozięb, ubij i dodaj pod koniec ubijania cukier.

Krok 5

Połącz z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, a następnie udekoruj winogronami i migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem kardynalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej