
Składniki
null
300 gramów
40 gramów
30 gramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz gorącą wodą, po czym obierz je ze skórki.
Krok 2
Winogrona przebierz, opłucz.
Krok 3
Część z nich pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 4
Śmietankę ozięb, ubij i dodaj pod koniec ubijania cukier.
Krok 5
Połącz z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, a następnie udekoruj winogronami i migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























