
Składniki
null
300 gramów
40 gramów
30 gramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz gorącą wodą, po czym obierz je ze skórki.
Krok 2
Winogrona przebierz, opłucz.
Krok 3
Część z nich pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 4
Śmietankę ozięb, ubij i dodaj pod koniec ubijania cukier.
Krok 5
Połącz z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, a następnie udekoruj winogronami i migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej