Lemoniada jagodowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemoniada jagodowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

3 sztuki

3 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z cytryn. Dodaj 4 szklanki wody, wlej miód.

Krok 2

Umyj jagody lub borówki i zmiksuj je blenderem.

Krok 3

Przetrzyj je następnie przez sitko, żeby wszystkie twarde rzeczy nie dostały się do lemoniady.

Krok 4

Dodaj je do wody, wymieszaj wszystko i spróbuj. Jeśli lemoniada jest zbyt kwaśna, dodaj więcej miodu lub cukier.

Krok 5

Jeśli chcesz natychmiast podawać wrzuć kilka kostek lodu. Jeśli nie, wstaw na kilka godzin do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemoniada jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemoniada jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemoniada jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemoniada jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemoniada jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemoniada jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemoniada jagodowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemoniada jagodowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej