
Składniki
4 szklanki
3 sztuki
3 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok z cytryn. Dodaj 4 szklanki wody, wlej miód.
Krok 2
Umyj jagody lub borówki i zmiksuj je blenderem.
Krok 3
Przetrzyj je następnie przez sitko, żeby wszystkie twarde rzeczy nie dostały się do lemoniady.
Krok 4
Dodaj je do wody, wymieszaj wszystko i spróbuj. Jeśli lemoniada jest zbyt kwaśna, dodaj więcej miodu lub cukier.
Krok 5
Jeśli chcesz natychmiast podawać wrzuć kilka kostek lodu. Jeśli nie, wstaw na kilka godzin do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej