Arbuzowy kosz szczęścia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arbuzowy kosz szczęścia

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jak widać po składnikach, sałatka jest bardzo, ale to bardzo owocowa i kolorowa, a przede wszystkim – zdrowa. Do tego należałoby jedynie jeszcze dodać, że nie jest zbyt trudna w wykonaniu i wielu młodych kucharzy, oraz wiele niedoświadczonych kucharek, aż klaśnie w dłonie ze szczęścia. Galaretki gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta, umieszczonymi z tyłu opakowania. Kroimy je w kostkę. Owoce kroimy na niewielkie kawałki, a arbuza wybieramy łyżką i kroimy. Ze skórki wycinamy nożem koszyk. Wszystkie owoce mieszamy razem. Galaretki mieszamy z owocami. Najlepiej robić to od razu przed podaniem. Sałatkę owocową przekładamy do arbuza i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arbuzowy kosz szczęścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arbuzowy kosz szczęścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arbuzowy kosz szczęścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arbuzowy kosz szczęścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arbuzowy kosz szczęścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arbuzowy kosz szczęścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arbuzowy kosz szczęścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arbuzowy kosz szczęścia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Curry z soczewicy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej