
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jak widać po składnikach, sałatka jest bardzo, ale to bardzo owocowa i kolorowa, a przede wszystkim – zdrowa. Do tego należałoby jedynie jeszcze dodać, że nie jest zbyt trudna w wykonaniu i wielu młodych kucharzy, oraz wiele niedoświadczonych kucharek, aż klaśnie w dłonie ze szczęścia. Galaretki gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta, umieszczonymi z tyłu opakowania. Kroimy je w kostkę. Owoce kroimy na niewielkie kawałki, a arbuza wybieramy łyżką i kroimy. Ze skórki wycinamy nożem koszyk. Wszystkie owoce mieszamy razem. Galaretki mieszamy z owocami. Najlepiej robić to od razu przed podaniem. Sałatkę owocową przekładamy do arbuza i podajemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej