
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jak widać po składnikach, sałatka jest bardzo, ale to bardzo owocowa i kolorowa, a przede wszystkim – zdrowa. Do tego należałoby jedynie jeszcze dodać, że nie jest zbyt trudna w wykonaniu i wielu młodych kucharzy, oraz wiele niedoświadczonych kucharek, aż klaśnie w dłonie ze szczęścia. Galaretki gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta, umieszczonymi z tyłu opakowania. Kroimy je w kostkę. Owoce kroimy na niewielkie kawałki, a arbuza wybieramy łyżką i kroimy. Ze skórki wycinamy nożem koszyk. Wszystkie owoce mieszamy razem. Galaretki mieszamy z owocami. Najlepiej robić to od razu przed podaniem. Sałatkę owocową przekładamy do arbuza i podajemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej