
Składniki
0.5 szklanki
10 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Galaretkę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu , lecz w mniejszej ilości wody.
Krok 2
Dzielimy na 2 części. Zostawiamy do ostudzenia.
Krok 3
W tym czasie dowolne okrągłe naczynie ( u mnie duży kubek ) wykładamy folią spożywczą.
Krok 4
Do środka wkładamy winogrona.
Krok 5
Do jednej części przestudzonej galaretki dodajemy jogurt naturalny , chłodzimy kilka minut ( ma zacząć tężeć ) , po czym miksujemy na najwyższych obrotach ok. minutę ( doda to puszystości ).
Krok 6
Kremową pianką zalewamy winogrona. Wkładamy do zamrażarnika do całkowitego zastygnięcia!
Krok 7
Gdy będziemy pewni , że pianka już jest całkowicie sztywna, zalewamy ją pozostałą galaretką. Odstawiamy do lodówki do stężenia ( im dłużej tym lepiej ). Wyciągamy na talerzyk odwracając i delikatnie odrywając folię. Dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























