Deser z owoców egzotycznych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z owoców egzotycznych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 sztuki

7 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.

Krok 3

Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną.

Krok 4

Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej