Deser z owoców egzotycznych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 sztuki

7 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.

Krok 3

Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną.

Krok 4

Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Tort leśny mech
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej