
Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 sztuki
7 dekagramów
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.
Krok 3
Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną.
Krok 4
Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej