Deser z owoców egzotycznych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z owoców egzotycznych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 sztuki

7 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.

Krok 3

Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną.

Krok 4

Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej