Deser z owoców egzotycznych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z owoców egzotycznych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 sztuki

7 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.

Krok 3

Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną.

Krok 4

Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej