
Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 sztuki
7 dekagramów
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pastę curry, imbir i smaż przez 1 minutę.
Krok 3
Dodaj owoce i delikatnie mieszaj, aby pokryły się sosem. Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy owoce zmiękną.
Krok 4
Na koniec polej je sokiem z cytryny, polej jogurtem i posyp orzechami. Możesz podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej