Rybny przysmak z Kalkuty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny przysmak z Kalkuty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

15 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

0.25 szklanki

4 łyżki

330 mililitrów

1 łyżka

50 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzuć pastę curry, wlej mleczko kokosowe, sos sojowy i sok z limonki, po czym zmniejsz ogień i smażymy przez chwilę.

Krok 2

Selera pokrój w kostkę i dodaj na patelnię razem z brązowym cukrem. Wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Ryby podziel na mniejsze części i dodaj do sosu. Gotuj przez 4 minuty.

Krok 4

Teraz dorzuć kalmary oraz krewetki i gotuj kolejne 4 minuty.

Krok 5

Dopraw kolendrą i wymieszaj. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej