Rybny przysmak z Kalkuty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny przysmak z Kalkuty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

15 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

0.25 szklanki

4 łyżki

330 mililitrów

1 łyżka

50 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzuć pastę curry, wlej mleczko kokosowe, sos sojowy i sok z limonki, po czym zmniejsz ogień i smażymy przez chwilę.

Krok 2

Selera pokrój w kostkę i dodaj na patelnię razem z brązowym cukrem. Wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Ryby podziel na mniejsze części i dodaj do sosu. Gotuj przez 4 minuty.

Krok 4

Teraz dorzuć kalmary oraz krewetki i gotuj kolejne 4 minuty.

Krok 5

Dopraw kolendrą i wymieszaj. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej