Rybny przysmak z Kalkuty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny przysmak z Kalkuty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

15 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

0.25 szklanki

4 łyżki

330 mililitrów

1 łyżka

50 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzuć pastę curry, wlej mleczko kokosowe, sos sojowy i sok z limonki, po czym zmniejsz ogień i smażymy przez chwilę.

Krok 2

Selera pokrój w kostkę i dodaj na patelnię razem z brązowym cukrem. Wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Ryby podziel na mniejsze części i dodaj do sosu. Gotuj przez 4 minuty.

Krok 4

Teraz dorzuć kalmary oraz krewetki i gotuj kolejne 4 minuty.

Krok 5

Dopraw kolendrą i wymieszaj. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej