
Składniki
1 łyżka
15 dekagramów
2 łyżki
2 łyżki
0.25 szklanki
4 łyżki
330 mililitrów
1 łyżka
50 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzuć pastę curry, wlej mleczko kokosowe, sos sojowy i sok z limonki, po czym zmniejsz ogień i smażymy przez chwilę.
Krok 2
Selera pokrój w kostkę i dodaj na patelnię razem z brązowym cukrem. Wymieszaj i zagotuj.
Krok 3
Ryby podziel na mniejsze części i dodaj do sosu. Gotuj przez 4 minuty.
Krok 4
Teraz dorzuć kalmary oraz krewetki i gotuj kolejne 4 minuty.
Krok 5
Dopraw kolendrą i wymieszaj. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej