
Składniki
1 łyżka
15 dekagramów
2 łyżki
2 łyżki
0.25 szklanki
4 łyżki
330 mililitrów
1 łyżka
50 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzuć pastę curry, wlej mleczko kokosowe, sos sojowy i sok z limonki, po czym zmniejsz ogień i smażymy przez chwilę.
Krok 2
Selera pokrój w kostkę i dodaj na patelnię razem z brązowym cukrem. Wymieszaj i zagotuj.
Krok 3
Ryby podziel na mniejsze części i dodaj do sosu. Gotuj przez 4 minuty.
Krok 4
Teraz dorzuć kalmary oraz krewetki i gotuj kolejne 4 minuty.
Krok 5
Dopraw kolendrą i wymieszaj. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej