Rybny przysmak z Kalkuty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny przysmak z Kalkuty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

15 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

0.25 szklanki

4 łyżki

330 mililitrów

1 łyżka

50 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzuć pastę curry, wlej mleczko kokosowe, sos sojowy i sok z limonki, po czym zmniejsz ogień i smażymy przez chwilę.

Krok 2

Selera pokrój w kostkę i dodaj na patelnię razem z brązowym cukrem. Wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Ryby podziel na mniejsze części i dodaj do sosu. Gotuj przez 4 minuty.

Krok 4

Teraz dorzuć kalmary oraz krewetki i gotuj kolejne 4 minuty.

Krok 5

Dopraw kolendrą i wymieszaj. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej