PRZEPISY.PL
Zupa cebulowa - autor: przepisy.pl

Zupa cebulowa

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
469
osób dodało do Mniamlisty
469
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ząbek czosnku1 szt
  • margaryna2 łyżki
  • woda600 ml
Zupa cebulowa – krok 1

Krok 1

Zetrzyj marchew na tarce na grubych oczkach, czosnek drobno posiekaj, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej w garnku tłuszcz, odczekaj chwilę i wrzuć warzywa. Chwilę je przysmaż, następnie duś przez około 2 minuty. Dolej 300 mililitrów zimnej wody i gotuj przez 10 minut.
Zupa cebulowa – krok 2

Krok 2

Dodaj kolejne 300 mililitrów zimnej wody. Wsyp zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. W trakcie gotowania dodaj przyprawy (zupa musi być ostra). Na koniec zupę mocno zmiksuj.
Zupa cebulowa – krok 3

Krok 3

Podawaj, przybierając nitką szafranu i cienkimi paskami surowej marchewki.

Więcej przepisów z tym produktem

Francuska zupa cebulowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

407
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
107
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
48
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
8
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe