
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj marchew na tarce na grubych oczkach, czosnek drobno posiekaj, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej w garnku tłuszcz, odczekaj chwilę i wrzuć warzywa. Chwilę je przysmaż, następnie duś przez około 2 minuty. Dolej 300 mililitrów zimnej wody i gotuj przez 10 minut.

Krok 2
Dodaj kolejne 300 mililitrów zimnej wody. Wsyp zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. W trakcie gotowania dodaj przyprawy (zupa musi być ostra). Na koniec zupę mocno zmiksuj.

Krok 3
Podawaj, przybierając nitką szafranu i cienkimi paskami surowej marchewki.


Dobra rada:
Możesz również podać zupę z kilkoma kroplami roztopionej gorzkiej czekolady.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa to danie kuchni francuskiej, które już teraz może zagościć w Twoim menu. Chociaż nazwa zobowiązuje, to cebula nie jest jedynym składnikiem tej potrawy. To, co stanowi o wyjątkowości zupy, to właśnie dodatki. Do cebuli świetnie pasować będzie marchewka i czosnek oraz odpowiednio dobrane przyprawy. Spróbujesz?
Dla kogo?
Zupa cebulowa z torebki to błyskawiczne i wyjątkowo apetyczne danie. Polecamy je osobom, które nie lubią spędzać w kuchni wielu godzin. Gotowy dodatek od Knorr znacznie usprawnia proces przyrządzania potrawy. W tym przypadku wystarczy 45 minut, by prosta zupa cebulowa pojawiła się na Twoim talerzu. Pycha!
Na jaką okazję?
Zupa cebulowa w wydaniu wykwintnym to propozycja dania, które możesz zaserwować na uroczystym obiedzie. Imieniny z takim smakołykiem będą wyjątkowo udane! Nie musisz jednak czekać na specjalną okazję, by zupa cebulowa przepis prosty pojawiła się na talerzu. Przyrządź tę potrawę, gdy tylko najdzie Cię ochota.
Czy wiesz, że?
Po ugotowaniu wszystkich warzyw łatwo będzie je zmiksować na aksamitny krem. Możesz w tym celu użyć blendera ręcznego. Zadbaj o to, aby w Twojej potrawie nie zostały grudki – nie tylko wpłyną negatywnie na estetykę dania, ale także będą wyczuwalne podczas jedzenia.
Dla urozmaicenia:
Wykładając gotowe danie do miseczek, możesz wrzucić do niego grzanki lub groszek ptysiowy. Posyp je także nitkami szafranu, które nadadzą kremowi charakterystyczny posmak. Wypróbuj, jak pyszna jest zupa cebulowa przepis! Smacznego.