Sznycelki drobiowe po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki drobiowe po francusku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1247

2642 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10897 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23720 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą jajko, zupę cebulową, mąkę, mleko i żółty ser. Możesz dodać do panierki pokruszone orzechy lub ziarna słonecznika. Sznycle będą wtedy bardziej chrupiące.

Sznycelki drobiowe po francusku - Krok 1

Krok 2

Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry.

Sznycelki drobiowe po francusku - Krok 2

Krok 3

Mięso zanurz w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu przez 3-4 minuty z każdej strony. Kotleciki ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Sznycelki drobiowe po francusku - Krok 3
7

Opinie o przepisie

  • Marcin Przygodzki

    Marcin Przygodzki , 17.05.2020

    Proste w wykonaniu i rewelacyjne w smaku.Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Misztal

    Paulina Misztal , 03.01.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Żygadło

    Magdalena Żygadło , 13.08.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Zielinski

    Angelika Zielinski , 18.04.2018

    znakomite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Piasecka

    Agnieszka Piasecka , 01.11.2017

    Bardzo szybkie i pyszne danie !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Biernacka

    Ewa Biernacka , 14.10.2017

    i kolejny przepis super miałam dziś gości i zabłysłam a to dzięki waszym przepisom

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusianyc@msn.com Niedzialek

    Bogusianyc@msn.com Niedzialek , 23.02.2016

    Bardzo smaczne i delikatne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycelki drobiowe po francuskuSznycelki drobiowe po francusku

Jeśli masz ochotę przygotować na obiad coś, czego twoi bliscy nie mieli jeszcze do tej pory na talerzu, postaw na fantazyjne sznycelki drobiowe po francusku. Przypadną do gustu nawet największym niejadkom. Soczyste i chrupiące sznycelki swój niepowtarzalny smak zawdzięczają nietypowej panierce. Przyrządź ją na sposób francuski, czyli w puszystym cieście z dodatkiem najsłynniejszej we Francji zupy – zupy cebulowej... Do panierki oprócz podanych w przepisie składników możesz dodać również ziarna sezamu, słonecznika oraz posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Sznycelki smaż na dobrze rozgrzanej patelni, dzięki temu nie nasiąkną tłuszczem. Gdy będą gotowe, czyli apetycznie się zarumienią, podawaj je wraz z przyrządzonym na bazie jogurtu naturalnego sosem czosnkowym oraz pieczonymi łódeczkami z ziemniaków, udekorowanymi gałązkami rozmarynu.