Sznycelki drobiowe po francusku - w panierce | Przepisy.pl pixel

Sznycelki drobiowe po francusku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1394

3204 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14083 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29948 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą jajko, zupę cebulową, mąkę, mleko i żółty ser. Możesz dodać do panierki pokruszone orzechy lub ziarna słonecznika. Sznycle będą wtedy bardziej chrupiące.

Sznycelki drobiowe po francusku - Krok 1

Krok 2

Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry.

Sznycelki drobiowe po francusku - Krok 2

Krok 3

Mięso zanurz w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu przez 3-4 minuty z każdej strony. Kotleciki ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Sznycelki drobiowe po francusku - Krok 3
15

Opinie o przepisie

  • Nigger

    Nigger , 02.10.2023

    Bardzo pyszne. Mega łatwo zrobić a smak zniewalający. OdpowiedzOdpowiedz Danuś Danuś , 18.09.2022 Robilem parę razy są pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romantyk

    Romantyk , 15.05.2023

    Z czym podawać

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Rurekr9

    Rurekr9 , 26.03.2023

    Bardzo pyszne. Mega łatwo zrobić a smak zniewalający.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuś

    Danuś , 18.09.2022

    Robilem parę razy są pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ada

    Ada , 30.05.2022

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Padaczka

    Padaczka , 09.11.2021

    Kozackie sznycelki, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka

    Agnieszka , 30.10.2021

    Dużo lepsze, kiedy opanierujemy w posypce z płatków kukurydzianych i mąki z odrobiną przypraw. Pycha, nie są takie miękkie i ładniej wyglądają. Wypróbowane. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Przygodzki

    Marcin Przygodzki , 17.05.2020

    Proste w wykonaniu i rewelacyjne w smaku.Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Misztal

    Paulina Misztal , 03.01.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Żygadło

    Magdalena Żygadło , 13.08.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Zielinski

    Angelika Zielinski , 18.04.2018

    znakomite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Piasecka

    Agnieszka Piasecka , 01.11.2017

    Bardzo szybkie i pyszne danie !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Biernacka

    Ewa Biernacka , 14.10.2017

    i kolejny przepis super miałam dziś gości i zabłysłam a to dzięki waszym przepisom

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusianyc@msn.com Niedzialek

    Bogusianyc@msn.com Niedzialek , 23.02.2016

    Bardzo smaczne i delikatne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki drobiowe po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycelki drobiowe po francuskuSznycelki drobiowe po francusku

Jeśli masz ochotę przygotować na obiad coś, czego twoi bliscy nie mieli jeszcze do tej pory na talerzu, postaw na fantazyjne sznycelki drobiowe po francusku. Przepis przypadnie do gustu nawet największym niejadkom. Soczyste i chrupiące sznycelki swój niepowtarzalny smak zawdzięczają nietypowej panierce. Przyrządź ją na sposób francuski, czyli w puszystym cieście z dodatkiem najsłynniejszej we Francji zupy – zupy cebulowej... Inspiracje kulinariami prosto spod Wieży Eiffla sprawią, że proste sznycelki drobiowe zamienią się w niezapomniany obiad!

Dla kogo? Należysz do kucharzy, którzy wciąż z ekscytacją szukają nowych przepisów? Przygotuj sznycle drobiowe po francusku, gdy masz ochotę na delikatne mięso w nieco innym wydaniu niż zazwyczaj.

Na jaką okazję? Zrobienie sznycelków drobiowych po francusku zajmuje tylko 30 minut, więc będą idealnym rozwiązaniem, gdy wracasz do domu później niż zwykle i marzysz wyłącznie o smacznym obiedzie.

Czy wiesz, że? Sznycelki z kurczaka smaż na dobrze rozgrzanej patelni, dzięki temu nie nasiąkną tłuszczem. Gdy będą gotowe, czyli apetycznie się zarumienią, podawaj gotowe sznycle po francusku wraz z przyrządzonym na bazie jogurtu naturalnego sosem czosnkowym oraz pieczonymi łódeczkami z ziemniaków, udekorowanymi gałązkami rozmarynu.

Dla urozmaicenia: Do panierki na sznycelki drobiowe oprócz podanych w przepisie składników możesz dodać również ziarna sezamu, słonecznika oraz posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Każdy sznycel drobiowy po francusku zyska jeszcze ciekawsze walory smakowe!