Sznycelki drobiowe po francusku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1165

2476 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9866 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21623 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

400 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą jajko, zupę cebulową, mąkę, mleko i żółty ser. Możesz dodać do panierki pokruszone orzechy lub ziarna słonecznika. Sznycle będą wtedy bardziej chrupiące.

Sznycelki drobiowe po francusku - Krok 1

Krok 2

Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry.

Sznycelki drobiowe po francusku - Krok 2

Krok 3

Mięso zanurz w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu przez 3-4 minuty z każdej strony. Kotleciki ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Sznycelki drobiowe po francusku - Krok 3
6

Opinie o przepisie

  • Paulina Misztal

    Paulina Misztal

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Żygadło

    Magdalena Żygadło

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Zielinski

    Angelika Zielinski

    znakomite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Piasecka

    Agnieszka Piasecka

    Bardzo szybkie i pyszne danie !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Biernacka

    Ewa Biernacka

    i kolejny przepis super miałam dziś gości i zabłysłam a to dzięki waszym przepisom

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusianyc@msn.com Niedzialek

    Bogusianyc@msn.com Niedzialek

    Bardzo smaczne i delikatne

    Odpowiedz Odpowiedz

Francuska zupa cebulowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Francuska zupa cebulowa Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycelki drobiowe po francuskuSznycelki drobiowe po francusku

Jeśli masz ochotę przygotować na obiad coś, czego twoi bliscy nie mieli jeszcze do tej pory na talerzu, postaw na fantazyjne sznycelki drobiowe po francusku. Przypadną do gustu nawet największym niejadkom. Soczyste i chrupiące sznycelki swój niepowtarzalny smak zawdzięczają nietypowej panierce. Przyrządź ją na sposób francuski, czyli w puszystym cieście z dodatkiem najsłynniejszej we Francji zupy – zupy cebulowej... Do panierki oprócz podanych w przepisie składników możesz dodać również ziarna sezamu, słonecznika oraz posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Sznycelki smaż na dobrze rozgrzanej patelni, dzięki temu nie nasiąkną tłuszczem. Gdy będą gotowe, czyli apetycznie się zarumienią, podawaj je wraz z przyrządzonym na bazie jogurtu naturalnego sosem czosnkowym oraz pieczonymi łódeczkami z ziemniaków, udekorowanymi gałązkami rozmarynu.