
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
100 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą jajko, zupę cebulową, mąkę, mleko i żółty ser. Możesz dodać do panierki pokruszone orzechy lub ziarna słonecznika. Sznycle będą wtedy bardziej chrupiące.

Krok 2
Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry.

Krok 3
Mięso zanurz w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu przez 3-4 minuty z każdej strony. Kotleciki ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sznycelki drobiowe po francusku
Jeśli masz ochotę przygotować na obiad coś, czego twoi bliscy nie mieli jeszcze do tej pory na talerzu, postaw na fantazyjne sznycelki drobiowe po francusku. Przepis przypadnie do gustu nawet największym niejadkom. Soczyste i chrupiące sznycelki swój niepowtarzalny smak zawdzięczają nietypowej panierce. Przyrządź ją na sposób francuski, czyli w puszystym cieście z dodatkiem najsłynniejszej we Francji zupy – zupy cebulowej... Inspiracje kulinariami prosto spod Wieży Eiffla sprawią, że proste sznycelki drobiowe zamienią się w niezapomniany obiad!
Dla kogo? Należysz do kucharzy, którzy wciąż z ekscytacją szukają nowych przepisów? Przygotuj sznycle drobiowe po francusku, gdy masz ochotę na delikatne mięso w nieco innym wydaniu niż zazwyczaj.
Na jaką okazję? Zrobienie sznycelków drobiowych po francusku zajmuje tylko 30 minut, więc będą idealnym rozwiązaniem, gdy wracasz do domu później niż zwykle i marzysz wyłącznie o smacznym obiedzie.
Czy wiesz, że? Sznycelki z kurczaka smaż na dobrze rozgrzanej patelni, dzięki temu nie nasiąkną tłuszczem. Gdy będą gotowe, czyli apetycznie się zarumienią, podawaj gotowe sznycle po francusku wraz z przyrządzonym na bazie jogurtu naturalnego sosem czosnkowym oraz pieczonymi łódeczkami z ziemniaków, udekorowanymi gałązkami rozmarynu.
Dla urozmaicenia: Do panierki na sznycelki drobiowe oprócz podanych w przepisie składników możesz dodać również ziarna sezamu, słonecznika oraz posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Każdy sznycel drobiowy po francusku zyska jeszcze ciekawsze walory smakowe!