
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całość zalej rozmieszanym w 300 mililitrach wody Fixie Knorr. Gotuj chwilę ciągle mieszając.

Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno posiekaną cebulkę i czosnek.

Krok 3
Sos dodatkowo dopraw oregano, solą i odstaw na bok, aby wystygł. Sos pomidorowy nakładaj i rozprowadzaj na pizzę łyżką kuchenną w ilości około trzech łyżek na placek.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos pomidorowy do pizzy
Pizza to ponadczasowe danie, które lubią zarówno dorośli, jak i dzieci. Równie ważną rolę co ciasto, odgrywa tu sos pomidorowy. Po raz pierwszy zastosowany został w XVII wieku w Neapolu, kiedy to do Europy sprowadzone zostały pomidory. Tu także powstała pierwsza na świecie pizzeria. Do przygotowania sosu pomidorowego możesz wykorzystać zarówno podłużne pomidory z małą ilością sosu i nasion, jak i te gotowe, z puszki. Jeżeli zdecydujesz się na pierwsze rozwiązanie, nie zapomnij o obraniu ich ze skórki. Natnij ją na krzyż, a następnie włóż pomidory do garnka, zalej wrzącą wodą i pozostaw na około pół minuty. Kolejny etap to przełożenie ich do zimnej wody i obieranie od miejsca, w których zostały ponacinane. Do przyprawienia sosu pomidorowego możesz wykorzystać na przykład bazylię, chili, czosnek czy tymianek. Sos świetnie sprawdzi się także jako dodatek to równie popularnego spaghetti napoli, potraw na bazie ravioli lub tortellini albo meksykańskiej enchilady.