Sos jabłkowo-chrzanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jabłkowo-chrzanowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały.

Krok 2

Dodaj śmietanę, starty chrzan, majonez.

Krok 3

Dopraw cukrem i Mini kostkę Pietruszka Knorr, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej