Sos jabłkowo-chrzanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jabłkowo-chrzanowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały.

Krok 2

Dodaj śmietanę, starty chrzan, majonez.

Krok 3

Dopraw cukrem i Mini kostkę Pietruszka Knorr, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej