Sos jabłkowo-chrzanowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

219

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały.

Krok 2

Dodaj śmietanę, starty chrzan, majonez.

Krok 3

Dopraw cukrem i Mini kostkę Pietruszka Knorr, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jabłkowo-chrzanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej