
Składniki
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka, zetrzyj na tarce i wymieszaj z sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały.
Krok 2
Dodaj śmietanę, starty chrzan, majonez.
Krok 3
Dopraw cukrem i Mini kostkę Pietruszka Knorr, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej