Sos mięsny wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos mięsny wołowy

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku o grubym dnie rozgrzać masło .Wrzucić pokrojoną drobno cebulę i lekko zrumienić. Zalać wodą. Ugotowane miękkie mięso ( może być np. z zupy ) podzielić na ,, strzępki" ( nie kroić a rozerwać na kawałeczki np. widelcem) - usunąć błonki, chrząstki , kostki. Dołożyć mięso do garnka i gotować 15 minut na małym gazie. Połączyć z wywarem sos pieczeniowy i dusić na małym gazie 5 minut.

Krok 2

Bardzo prosty wzbogacony mięsem z zupy i cebulka sos może być doskonałym dodatkiem do kluch , makaronów .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej