Sos mięsny wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos mięsny wołowy

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku o grubym dnie rozgrzać masło .Wrzucić pokrojoną drobno cebulę i lekko zrumienić. Zalać wodą. Ugotowane miękkie mięso ( może być np. z zupy ) podzielić na ,, strzępki" ( nie kroić a rozerwać na kawałeczki np. widelcem) - usunąć błonki, chrząstki , kostki. Dołożyć mięso do garnka i gotować 15 minut na małym gazie. Połączyć z wywarem sos pieczeniowy i dusić na małym gazie 5 minut.

Krok 2

Bardzo prosty wzbogacony mięsem z zupy i cebulka sos może być doskonałym dodatkiem do kluch , makaronów .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
SPAGETTI
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej