Sos mięsny wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos mięsny wołowy

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku o grubym dnie rozgrzać masło .Wrzucić pokrojoną drobno cebulę i lekko zrumienić. Zalać wodą. Ugotowane miękkie mięso ( może być np. z zupy ) podzielić na ,, strzępki" ( nie kroić a rozerwać na kawałeczki np. widelcem) - usunąć błonki, chrząstki , kostki. Dołożyć mięso do garnka i gotować 15 minut na małym gazie. Połączyć z wywarem sos pieczeniowy i dusić na małym gazie 5 minut.

Krok 2

Bardzo prosty wzbogacony mięsem z zupy i cebulka sos może być doskonałym dodatkiem do kluch , makaronów .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos mięsny wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej