Sos Maksymilian przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Maksymilian

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

40 gramów

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz, a następnie drobno pokrój.

Krok 2

Grzyby, szczypiorek i natkę posiekaj.

Krok 3

Składniki połącz z majonezem, śmietaną i koncentratem pomidorowym.

Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Maksymilian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Maksymilian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Maksymilian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Maksymilian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Maksymilian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Maksymilian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Maksymilian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Maksymilian - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybkie spaghetti carbonara
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej