
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
190 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj spaghetti w dużej ilości wody z dodatkiem kostek rosołowych Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Krok 2
Obierz i posiekaj orzeszki.

Krok 3
Następnie zetrzyj parmezan.

Krok 4
Odcedź makaron i dodaj do niego pesto oraz orzeszki, po czym dobrze wymieszaj. Przed podaniem posyp startym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczne pesto
Makaron z dodatkiem aromatycznego, zielonego pesto, orzeszków ziemnych oraz parmezanu to sprawdzony sposób na obiad dla całej rodziny. Zrobisz go w kilka minut – tyle, ile będzie się gotował makaron aby był al dente. Wyróżnia się dwa główne rodzaje pesto – zielone oraz czerwone. Zielone, tak zwane alla genovese, wywodzi się z Włoch, a dokładniej z Ligurii, a jego głównym składnikiem jest bazylia. Tradycyjnie przygotowywało się je w moździerzach ucierając ze sobą liście bazylii, twardy ser, orzeszki pinii, oliwę oraz czosnek. Drugim rodzajem pesto jest alla siciliana (nazywane również pesto rosso), które swoją czerwoną barwę zawdzięcza dodatkowi suszonych pomidorów. Zamiast orzeszków pinii, dodaje się do niego migdały. Pesto możesz serwować nie tylko z makaronami, ale także z chlebem, sałatkami czy ulubionym serem. Nie należy go jednak podgrzewać – na skutek działania wysokiej temperatury, bazylia nabiera bowiem gorzkiego smaku.




































