
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
190 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj spaghetti w dużej ilości wody z dodatkiem kostek rosołowych Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.
Krok 2
Obierz i posiekaj orzeszki.
Krok 3
Następnie zetrzyj parmezan.
Krok 4
Odcedź makaron i dodaj do niego pesto oraz orzeszki, po czym dobrze wymieszaj. Przed podaniem posyp startym serem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczne pesto
Makaron z dodatkiem aromatycznego, zielonego pesto, orzeszków ziemnych oraz parmezanu to sprawdzony sposób na obiad dla całej rodziny. Zrobisz go w kilka minut – tyle, ile będzie się gotował makaron aby był al dente. Wyróżnia się dwa główne rodzaje pesto – zielone oraz czerwone. Zielone, tak zwane alla genovese, wywodzi się z Włoch, a dokładniej z Ligurii, a jego głównym składnikiem jest bazylia. Tradycyjnie przygotowywało się je w moździerzach ucierając ze sobą liście bazylii, twardy ser, orzeszki pinii, oliwę oraz czosnek. Drugim rodzajem pesto jest alla siciliana (nazywane również pesto rosso), które swoją czerwoną barwę zawdzięcza dodatkowi suszonych pomidorów. Zamiast orzeszków pinii, dodaje się do niego migdały. Pesto możesz serwować nie tylko z makaronami, ale także z chlebem, sałatkami czy ulubionym serem. Nie należy go jednak podgrzewać – na skutek działania wysokiej temperatury, bazylia nabiera bowiem gorzkiego smaku.