
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
190 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj spaghetti w dużej ilości wody z dodatkiem kostek rosołowych Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Krok 2
Obierz i posiekaj orzeszki.

Krok 3
Następnie zetrzyj parmezan.

Krok 4
Odcedź makaron i dodaj do niego pesto oraz orzeszki, po czym dobrze wymieszaj. Przed podaniem posyp startym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczne pesto
Makaron z dodatkiem aromatycznego, zielonego pesto, orzeszków ziemnych oraz parmezanu to sprawdzony sposób na obiad dla całej rodziny. Zrobisz go w kilka minut – tyle, ile będzie się gotował makaron aby był al dente. Wyróżnia się dwa główne rodzaje pesto – zielone oraz czerwone. Zielone, tak zwane alla genovese, wywodzi się z Włoch, a dokładniej z Ligurii, a jego głównym składnikiem jest bazylia. Tradycyjnie przygotowywało się je w moździerzach ucierając ze sobą liście bazylii, twardy ser, orzeszki pinii, oliwę oraz czosnek. Drugim rodzajem pesto jest alla siciliana (nazywane również pesto rosso), które swoją czerwoną barwę zawdzięcza dodatkowi suszonych pomidorów. Zamiast orzeszków pinii, dodaje się do niego migdały. Pesto możesz serwować nie tylko z makaronami, ale także z chlebem, sałatkami czy ulubionym serem. Nie należy go jednak podgrzewać – na skutek działania wysokiej temperatury, bazylia nabiera bowiem gorzkiego smaku.