Knorr Rosół z Kury z Pietruszką i Lubczykiem 3l
Doskonałe połączenie suszonej natki pietruszki oraz lubczyku zapewni zupie bogatszy smak i aromat.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Rosół z Kury z Pietruszką i Lubczykiem 3l
Domowy rosół drobiowy z pietruszką i lubczykiem to jest to! Na bazie takiego bulionu szybko przygotujesz wiele fantastycznych dań – od aromatycznych zup, poprzez wyraziste sosy i pieczenie na pierogach i pasztecie kończąc. Knorr Rosół z Kury z Pietruszką i Lubczykiem to niewielka kostka, kryjąca w sobie moc suszonych warzyw, ziół oraz popularnych przypraw. Do przygotowania esencjonalnego wywaru wystarczy kilka kroków. To takie proste!
Krok 1
Kostkę Knorr włóż do gotującej się wody. Aby wydobyć pełnię smaku ukrytych w niej warzyw i drobiu mieszaj zawartość garnka, dopóki kostka całkowicie się nie rozpuści. Gotowe!
Krok 2
Wywar użyj jako bazę wybranej zupy np. gęstego krupniku, kremu pomidorowego czy wiosennej jarzynowej. Na bulionie możesz także ugotować mięso przeznaczone później do przygotowania chrupiących pasztecików, tradycyjnych krokietów lub sycącej sałatki.
Krok 3
Knorr Rosół z Kury to także genialny składnik marynat do mięs i warzyw! Połącz rozkruszoną kostkę z oliwą oraz ulubionymi przyprawami i dokładnie natrzyj kawałki mięsa, a po upieczeniu to proste danie zaskoczy wszystkich niezwykle bogatym smakiem. Smacznego!