Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Rosół z Kury z Pietruszką i Lubczykiem 3l

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Doskonałe połączenie suszonej natki pietruszki oraz lubczyku zapewni zupie bogatszy smak i aromat.

Powiązane produkty

Knorr Bulionetka Drobiowa
Knorr Bulionetka Drobiowa
Knorr Bulion Rosół Wołowy 9l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 9l
Knorr Bulion Szlachetny Grzybowy z Borowikami 3l
Knorr Bulion Szlachetny Grzybowy z Borowikami 3l
Knorr Bulionetka Wołowa
Knorr Bulionetka Wołowa
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
sól, tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; skrobia, aromaty, cukier, tłuszcz kurzy (2,5%), cebula¹, kurkuma¹, marchew¹ (2,09%), natka pietruszki¹ (0,6%), lubczyk¹, kwas: kwas cytrynowy; nasiona SELERA, ekstrakt mięsa kurzego (0,1%), syrop karmelowy, maltodekstryna, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu. ¹Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Rosół z Kury z Pietruszką i Lubczykiem 3l

Domowy rosół drobiowy z pietruszką i lubczykiem to jest to! Na bazie takiego bulionu szybko przygotujesz wiele fantastycznych dań – od aromatycznych zup, poprzez wyraziste sosy i pieczenie na pierogach i pasztecie kończąc. Knorr Rosół z Kury z Pietruszką i Lubczykiem to niewielka kostka, kryjąca w sobie moc suszonych warzyw, ziół oraz popularnych przypraw. Do przygotowania esencjonalnego wywaru wystarczy kilka kroków. To takie proste!

Krok 1

Kostkę Knorr włóż do gotującej się wody. Aby wydobyć pełnię smaku ukrytych w niej warzyw i drobiu mieszaj zawartość garnka, dopóki kostka całkowicie się nie rozpuści. Gotowe!

Krok 2

Wywar użyj jako bazę wybranej zupy np. gęstego krupniku, kremu pomidorowego czy wiosennej jarzynowej. Na bulionie możesz także ugotować mięso przeznaczone później do przygotowania chrupiących pasztecików, tradycyjnych krokietów lub sycącej sałatki.

Krok 3

Knorr Rosół z Kury to także genialny składnik marynat do mięs i warzyw! Połącz rozkruszoną kostkę z oliwą oraz ulubionymi przyprawami i dokładnie natrzyj kawałki mięsa, a po upieczeniu to proste danie zaskoczy wszystkich niezwykle bogatym smakiem. Smacznego!