Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili

Autor: kolec&pablo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 szczypty

1 opakowanie

2 łyżki

80 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 łyżki oleju rozlać na patelni i rozgrzać na średnim ogniu.

Krok 2

Mięso smażyć na rozgrzanym oleju (można rozdrobnić widelcem), dodać cebulę i zetrzeć czosnek. Smażyć około 10 - 15 minut.

Krok 3

Fix wymieszać w miseczce, dodać pomidory i dokładnie wymieszać, następnie wlać na patelnie. Gotować ok. 5 minut.

Krok 4

Fasolkę odcedzić i wsypać do sosu, następnie łyżką stołową dodać pesto. Gotować około 3 minut.

Krok 5

Makaron ugotować w osolonej wodzie (najlepiej al-dente, z łyżeczka oleju w wodzie).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z szynką
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej