Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili

Autor: kolec&pablo kolec&pablo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

400 gramów

80 gramów

3 szczypty

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 łyżki oleju rozlać na patelni i rozgrzać na średnim ogniu.

Krok 2

Mięso smażyć na rozgrzanym oleju (można rozdrobnić widelcem), dodać cebulę i zetrzeć czosnek. Smażyć około 10 - 15 minut.

Krok 3

Fix wymieszać w miseczce, dodać pomidory i dokładnie wymieszać, następnie wlać na patelnie. Gotować ok. 5 minut.

Krok 4

Fasolkę odcedzić i wsypać do sosu, następnie łyżką stołową dodać pesto. Gotować około 3 minut.

Krok 5

Makaron ugotować w osolonej wodzie (najlepiej al-dente, z łyżeczka oleju w wodzie).

0

Opinie o przepisie

Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej