
Składniki
500 gramów
3 szczypty
1 opakowanie
2 łyżki
80 gramów
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
2 łyżki oleju rozlać na patelni i rozgrzać na średnim ogniu.
Krok 2
Mięso smażyć na rozgrzanym oleju (można rozdrobnić widelcem), dodać cebulę i zetrzeć czosnek. Smażyć około 10 - 15 minut.
Krok 3
Fix wymieszać w miseczce, dodać pomidory i dokładnie wymieszać, następnie wlać na patelnie. Gotować ok. 5 minut.
Krok 4
Fasolkę odcedzić i wsypać do sosu, następnie łyżką stołową dodać pesto. Gotować około 3 minut.
Krok 5
Makaron ugotować w osolonej wodzie (najlepiej al-dente, z łyżeczka oleju w wodzie).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej