
Składniki
500 gramów
3 szczypty
1 opakowanie
2 łyżki
80 gramów
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
2 łyżki oleju rozlać na patelni i rozgrzać na średnim ogniu.
Krok 2
Mięso smażyć na rozgrzanym oleju (można rozdrobnić widelcem), dodać cebulę i zetrzeć czosnek. Smażyć około 10 - 15 minut.
Krok 3
Fix wymieszać w miseczce, dodać pomidory i dokładnie wymieszać, następnie wlać na patelnie. Gotować ok. 5 minut.
Krok 4
Fasolkę odcedzić i wsypać do sosu, następnie łyżką stołową dodać pesto. Gotować około 3 minut.
Krok 5
Makaron ugotować w osolonej wodzie (najlepiej al-dente, z łyżeczka oleju w wodzie).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej