Chrupiący makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący makaron

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i rozłóż na dużym talerzu, aby wysechł. Pozostaw go na co najmniej godzinę. Wysuszony makaron wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż przez około minutę. Wrzucaj go partiami, ponieważ w czasie smażenia makaron powiększa swą objętość. Odsącz na ręczniku papierowym i podawaj. Na makaronie najlepiej ułożyć danie mięsne lub wegetariańskie. Możesz go również stosować do zup, ponieważ wygląda i smakuje tak jak ten z chińskich zupek błyskawicznych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej