Chrupiący makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący makaron

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i rozłóż na dużym talerzu, aby wysechł. Pozostaw go na co najmniej godzinę. Wysuszony makaron wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż przez około minutę. Wrzucaj go partiami, ponieważ w czasie smażenia makaron powiększa swą objętość. Odsącz na ręczniku papierowym i podawaj. Na makaronie najlepiej ułożyć danie mięsne lub wegetariańskie. Możesz go również stosować do zup, ponieważ wygląda i smakuje tak jak ten z chińskich zupek błyskawicznych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej