Chrupiący makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący makaron

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i rozłóż na dużym talerzu, aby wysechł. Pozostaw go na co najmniej godzinę. Wysuszony makaron wrzucaj na rozgrzany głęboki olej i smaż przez około minutę. Wrzucaj go partiami, ponieważ w czasie smażenia makaron powiększa swą objętość. Odsącz na ręczniku papierowym i podawaj. Na makaronie najlepiej ułożyć danie mięsne lub wegetariańskie. Możesz go również stosować do zup, ponieważ wygląda i smakuje tak jak ten z chińskich zupek błyskawicznych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej