Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO
łatwe
230 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.

Krok 2
Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut do zamarynowania.

Krok 3
Cebulę posiekaj, mozzarellę pokrój w plastry. Boczniaki umyj i osusz, pokrój w paski. Posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4
Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę. Dodaj boczniaki i smaż kilka minut. Dopraw pieprzem i solą do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Oprósz natką pietruszki. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 5
W kieszenie kurczaka wkładaj po plastrze sera i łyżce nadzienia grzybowego. Zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym grillu, do momentu kiedy mięso będzie usmażone. Podawaj z sałatami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO
Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.