Składniki
2 sztuki
2 łyżki
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.
Krok 2
Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut do zamarynowania.
Krok 3
Cebulę posiekaj, mozzarellę pokrój w plastry. Boczniaki umyj i osusz, pokrój w paski. Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 4
Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę. Dodaj boczniaki i smaż kilka minut. Dopraw pieprzem i solą do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Oprósz natką pietruszki. Odstaw do przestygnięcia.
Krok 5
W kieszenie kurczaka wkładaj po plastrze sera i łyżce nadzienia grzybowego. Zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym grillu, do momentu kiedy mięso będzie usmażone. Podawaj z sałatami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO
Lubisz połączenia mięsa z grzybami? Jeżeli tak, to nasza receptura na pierś kurczaka z boczniakami będzie wielkim hitem w Twojej kuchni. Zapoznaj się ze wskazówkami i listą składników, a później ciesz się oryginalnym smakiem soczystego mięsa z pysznymi dodatkami. To jak, kiedy rozpoczynasz przygotowania?
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów prostych potraw, które zachwycają smakiem. Pierś z kurczaka z boczniakami pojawi się na Twoim talerzu w godzinę, a sam proces gotowania jest banalny. Wystarczy 5 kroków, które szczegółowo dla Ciebie opisaliśmy. Zacznij od oczyszczenia i zrobienia kieszonek w mięsie, a resztę czynności znajdziesz w naszym przepisie!
Na jaką okazję?
Pierś z kurczaka faszerowana boczniakami sprawdzi się doskonale jako obiad podczas większej uroczystości. Gwarantujemy, że wszyscy goście zjedzą to danie ze smakiem. Możesz także przyrządzić tego apetycznego kurczaka na kolację z drugą połówką. Jak to mówią – przez żołądek do serca!
Czy wiesz, że?
Wnętrze kurczaka z naszego przepisu zachwyci wszystkich. Wszystko za sprawą kieszonek, które nadziejesz boczniakami, cebulą oraz serem. Pod wpływem ciepła składniki doskonale się ze sobą połączą, a mięso będzie aromatyczne i bardzo soczyste. Kto oprze się takiej potrawie?
Dla urozmaicenia:
Serwuj kurczaka z ulubionymi dodatkami. Naszym zdaniem doskonale sprawdzą się pieczone ziemniaki lub frytki. Możesz także zestawić kurczaka z warzywnym puree. Pełna dowolność! Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się z nami opinią. Czekamy na Twój komentarz.