Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

105 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut do zamarynowania.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Cebulę posiekaj, mozzarellę pokrój w plastry. Boczniaki umyj i osusz, pokrój w paski. Posiekaj natkę pietruszki.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę. Dodaj boczniaki i smaż kilka minut. Dopraw pieprzem i solą do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Oprósz natką pietruszki. Odstaw do przestygnięcia.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

W kieszenie kurczaka wkładaj po plastrze sera i łyżce nadzienia grzybowego. Zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym grillu, do momentu kiedy mięso będzie usmażone. Podawaj z sałatami.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej