Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

104 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut do zamarynowania.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Cebulę posiekaj, mozzarellę pokrój w plastry. Boczniaki umyj i osusz, pokrój w paski. Posiekaj natkę pietruszki.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę. Dodaj boczniaki i smaż kilka minut. Dopraw pieprzem i solą do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Oprósz natką pietruszki. Odstaw do przestygnięcia.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

W kieszenie kurczaka wkładaj po plastrze sera i łyżce nadzienia grzybowego. Zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym grillu, do momentu kiedy mięso będzie usmażone. Podawaj z sałatami.

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej