Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO
łatwe
304 osoby zapisały
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.

Krok 2
Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut do zamarynowania.

Krok 3
Cebulę posiekaj, mozzarellę pokrój w plastry. Boczniaki umyj i osusz, pokrój w paski. Posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4
Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę. Dodaj boczniaki i smaż kilka minut. Dopraw pieprzem i solą do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Oprósz natką pietruszki. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 5
W kieszenie kurczaka wkładaj po plastrze sera i łyżce nadzienia grzybowego. Zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym grillu, do momentu kiedy mięso będzie usmażone. Podawaj z sałatami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO
Lubisz połączenia mięsa z grzybami? Jeżeli tak, to nasza receptura na pierś kurczaka z boczniakami będzie wielkim hitem w Twojej kuchni. Zapoznaj się ze wskazówkami i listą składników, a później ciesz się oryginalnym smakiem soczystego mięsa z pysznymi dodatkami. To jak, kiedy rozpoczynasz przygotowania?
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów prostych potraw, które zachwycają smakiem. Pierś z kurczaka z boczniakami pojawi się na Twoim talerzu w godzinę, a sam proces gotowania jest banalny. Wystarczy 5 kroków, które szczegółowo dla Ciebie opisaliśmy. Zacznij od oczyszczenia i zrobienia kieszonek w mięsie, a resztę czynności znajdziesz w naszym przepisie!
Na jaką okazję?
Pierś z kurczaka faszerowana boczniakami sprawdzi się doskonale jako obiad podczas większej uroczystości. Gwarantujemy, że wszyscy goście zjedzą to danie ze smakiem. Możesz także przyrządzić tego apetycznego kurczaka na kolację z drugą połówką. Jak to mówią – przez żołądek do serca!
Czy wiesz, że?
Wnętrze kurczaka z naszego przepisu zachwyci wszystkich. Wszystko za sprawą kieszonek, które nadziejesz boczniakami, cebulą oraz serem. Pod wpływem ciepła składniki doskonale się ze sobą połączą, a mięso będzie aromatyczne i bardzo soczyste. Kto oprze się takiej potrawie?
Dla urozmaicenia:
Serwuj kurczaka z ulubionymi dodatkami. Naszym zdaniem doskonale sprawdzą się pieczone ziemniaki lub frytki. Możesz także zestawić kurczaka z warzywnym puree. Pełna dowolność! Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się z nami opinią. Czekamy na Twój komentarz.