Tatar z wędzonego łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z wędzonego łososia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

null

2 łyżki

0.5 pęczka

3 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posiekaj w drobne kostki. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Część koperku wymieszaj z łososiem, cebulą, jajkami przepiórczymi, oliwą. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Chleb pokrój w kwadraty, obłóż tatarem. Posyp pozostałym koperkiem Kromki ułóż na talerzach, przybierz liśćmi sałaty, majonezem, ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo i awokado pokrojonym i skropionym sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Słodko-kwaśna paella
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej