Tatar z wędzonego łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z wędzonego łososia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

null

2 łyżki

0.5 pęczka

3 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posiekaj w drobne kostki. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Część koperku wymieszaj z łososiem, cebulą, jajkami przepiórczymi, oliwą. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Chleb pokrój w kwadraty, obłóż tatarem. Posyp pozostałym koperkiem Kromki ułóż na talerzach, przybierz liśćmi sałaty, majonezem, ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo i awokado pokrojonym i skropionym sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej