Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
3 łyżki
35 dekagramów
1 sztuka
6 sztuk
18 dekagramów
20 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj, szynkę i ser pokrój w kostkę, łodyżki selera również, a pomidora w plastry. Cebulę drobno posiekaj, jajko ugotuj.
Krok 2
Wszystko razem wymieszaj i polej sosem majonezowym rozrobionym z musztardą.
Krok 3
Salaterkę wyłóż liśćmi sałaty, włóż do niej sałatkę.
Krok 4
Jajko pokrój na ćwiartki. Sałatkę udekoruj jajkiem i pomidorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej