Sałatka z szynki z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynki z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

3 łyżki

35 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

18 dekagramów

20 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, szynkę i ser pokrój w kostkę, łodyżki selera również, a pomidora w plastry. Cebulę drobno posiekaj, jajko ugotuj.

Krok 2

Wszystko razem wymieszaj i polej sosem majonezowym rozrobionym z musztardą.

Krok 3

Salaterkę wyłóż liśćmi sałaty, włóż do niej sałatkę.

Krok 4

Jajko pokrój na ćwiartki. Sałatkę udekoruj jajkiem i pomidorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jajka w sosie tatarskim
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej