
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
3 łyżki
35 dekagramów
1 sztuka
6 sztuk
18 dekagramów
20 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj, szynkę i ser pokrój w kostkę, łodyżki selera również, a pomidora w plastry. Cebulę drobno posiekaj, jajko ugotuj.
Krok 2
Wszystko razem wymieszaj i polej sosem majonezowym rozrobionym z musztardą.
Krok 3
Salaterkę wyłóż liśćmi sałaty, włóż do niej sałatkę.
Krok 4
Jajko pokrój na ćwiartki. Sałatkę udekoruj jajkiem i pomidorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej