
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
3 łyżki
35 dekagramów
1 sztuka
6 sztuk
18 dekagramów
20 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj, szynkę i ser pokrój w kostkę, łodyżki selera również, a pomidora w plastry. Cebulę drobno posiekaj, jajko ugotuj.
Krok 2
Wszystko razem wymieszaj i polej sosem majonezowym rozrobionym z musztardą.
Krok 3
Salaterkę wyłóż liśćmi sałaty, włóż do niej sałatkę.
Krok 4
Jajko pokrój na ćwiartki. Sałatkę udekoruj jajkiem i pomidorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej