Sałatka z szynki z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynki z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

3 łyżki

35 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

18 dekagramów

20 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, szynkę i ser pokrój w kostkę, łodyżki selera również, a pomidora w plastry. Cebulę drobno posiekaj, jajko ugotuj.

Krok 2

Wszystko razem wymieszaj i polej sosem majonezowym rozrobionym z musztardą.

Krok 3

Salaterkę wyłóż liśćmi sałaty, włóż do niej sałatkę.

Krok 4

Jajko pokrój na ćwiartki. Sałatkę udekoruj jajkiem i pomidorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej