Sałatka z szynki z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynki z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

3 łyżki

35 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

18 dekagramów

20 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, szynkę i ser pokrój w kostkę, łodyżki selera również, a pomidora w plastry. Cebulę drobno posiekaj, jajko ugotuj.

Krok 2

Wszystko razem wymieszaj i polej sosem majonezowym rozrobionym z musztardą.

Krok 3

Salaterkę wyłóż liśćmi sałaty, włóż do niej sałatkę.

Krok 4

Jajko pokrój na ćwiartki. Sałatkę udekoruj jajkiem i pomidorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bezglutenowe brownie
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej