Sałatka z szynki z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynki z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

3 łyżki

35 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

18 dekagramów

20 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, szynkę i ser pokrój w kostkę, łodyżki selera również, a pomidora w plastry. Cebulę drobno posiekaj, jajko ugotuj.

Krok 2

Wszystko razem wymieszaj i polej sosem majonezowym rozrobionym z musztardą.

Krok 3

Salaterkę wyłóż liśćmi sałaty, włóż do niej sałatkę.

Krok 4

Jajko pokrój na ćwiartki. Sałatkę udekoruj jajkiem i pomidorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Tort wegański
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej