Spaghetti z aromatycznymi klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z aromatycznymi klopsikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

134 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

350 mililitrów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

null

50 gramów

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser żółty pokrój w drobną kostkę, a bazylię w cienkie paski.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem oraz namoczoną i odciśniętą bułką. Dopraw do smaku. Dodaj ser żółty, bazylię i wyrób dokładnie.

Krok 3

Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Oprósz je mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondlu z 350 ml wody i zagotuj. Do sosu włóż ostrożnie mięsne kulki. Gotuj je na małym ogniu 12-15 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wymieszaj z gotowym sosem. Nałóż na talerze, na wierzchu ułóż po kilka klopsików i posyp parmezanem oraz natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti z klopsikami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej