
Składniki
350 mililitrów
1 sztuka
300 gramów
50 gramów
2 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
null
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser żółty pokrój w drobną kostkę, a bazylię w cienkie paski.
Krok 2
Mięso wymieszaj z jajkiem oraz namoczoną i odciśniętą bułką. Dopraw do smaku. Dodaj ser żółty, bazylię i wyrób dokładnie.
Krok 3
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Oprósz je mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondlu z 350 ml wody i zagotuj. Do sosu włóż ostrożnie mięsne kulki. Gotuj je na małym ogniu 12-15 minut.
Krok 5
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wymieszaj z gotowym sosem. Nałóż na talerze, na wierzchu ułóż po kilka klopsików i posyp parmezanem oraz natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej