Spaghetti z aromatycznymi klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z aromatycznymi klopsikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 mililitrów

1 sztuka

300 gramów

50 gramów

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

null

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser żółty pokrój w drobną kostkę, a bazylię w cienkie paski.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem oraz namoczoną i odciśniętą bułką. Dopraw do smaku. Dodaj ser żółty, bazylię i wyrób dokładnie.

Krok 3

Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Oprósz je mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondlu z 350 ml wody i zagotuj. Do sosu włóż ostrożnie mięsne kulki. Gotuj je na małym ogniu 12-15 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wymieszaj z gotowym sosem. Nałóż na talerze, na wierzchu ułóż po kilka klopsików i posyp parmezanem oraz natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej