Spaghetti z aromatycznymi klopsikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

128 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

350 mililitrów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

null

50 gramów

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser żółty pokrój w drobną kostkę, a bazylię w cienkie paski.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem oraz namoczoną i odciśniętą bułką. Dopraw do smaku. Dodaj ser żółty, bazylię i wyrób dokładnie.

Krok 3

Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Oprósz je mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondlu z 350 ml wody i zagotuj. Do sosu włóż ostrożnie mięsne kulki. Gotuj je na małym ogniu 12-15 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wymieszaj z gotowym sosem. Nałóż na talerze, na wierzchu ułóż po kilka klopsików i posyp parmezanem oraz natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej