
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
350 mililitrów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
null
50 gramów
2 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser żółty pokrój w drobną kostkę, a bazylię w cienkie paski.
Krok 2
Mięso wymieszaj z jajkiem oraz namoczoną i odciśniętą bułką. Dopraw do smaku. Dodaj ser żółty, bazylię i wyrób dokładnie.
Krok 3
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Oprósz je mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondlu z 350 ml wody i zagotuj. Do sosu włóż ostrożnie mięsne kulki. Gotuj je na małym ogniu 12-15 minut.
Krok 5
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wymieszaj z gotowym sosem. Nałóż na talerze, na wierzchu ułóż po kilka klopsików i posyp parmezanem oraz natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej