Spaghetti z krewetkami i chilli – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z krewetkami i serem owczym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 opakowanie

null

100 gramów

5 pęczków

2 łyżki

0.5 łyżeczki

200 gramów

0.5 łyżeczki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Ser pokrój na kostkę, cebulę i natkę posiekaj.

Krok 3

Krewetki przelej wrzątkiem i smaż przez 3 minuty na oliwie, po czym zdejmij z patelni.

Krok 4

Następnie podsmaż cebulę, dodaj makaron oraz pomidory i duś, aż sos się zredukuje. Dodaj ser i chwilę podgrzej.

Krok 5

Wrzuć krewetki, natkę, dopraw papryką, chili, pieprzem oraz solą. Wszystko wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej