
Składniki
1 sztuka
null
1 opakowanie
null
100 gramów
5 pęczków
2 łyżki
0.5 łyżeczki
200 gramów
0.5 łyżeczki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Ser pokrój na kostkę, cebulę i natkę posiekaj.
Krok 3
Krewetki przelej wrzątkiem i smaż przez 3 minuty na oliwie, po czym zdejmij z patelni.
Krok 4
Następnie podsmaż cebulę, dodaj makaron oraz pomidory i duś, aż sos się zredukuje. Dodaj ser i chwilę podgrzej.
Krok 5
Wrzuć krewetki, natkę, dopraw papryką, chili, pieprzem oraz solą. Wszystko wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej