
Składniki
1 sztuka
null
1 opakowanie
null
100 gramów
5 pęczków
2 łyżki
0.5 łyżeczki
200 gramów
0.5 łyżeczki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Ser pokrój na kostkę, cebulę i natkę posiekaj.
Krok 3
Krewetki przelej wrzątkiem i smaż przez 3 minuty na oliwie, po czym zdejmij z patelni.
Krok 4
Następnie podsmaż cebulę, dodaj makaron oraz pomidory i duś, aż sos się zredukuje. Dodaj ser i chwilę podgrzej.
Krok 5
Wrzuć krewetki, natkę, dopraw papryką, chili, pieprzem oraz solą. Wszystko wymieszaj i podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej