
Składniki
1 sztuka
null
1 opakowanie
null
100 gramów
5 pęczków
2 łyżki
0.5 łyżeczki
200 gramów
0.5 łyżeczki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Ser pokrój na kostkę, cebulę i natkę posiekaj.
Krok 3
Krewetki przelej wrzątkiem i smaż przez 3 minuty na oliwie, po czym zdejmij z patelni.
Krok 4
Następnie podsmaż cebulę, dodaj makaron oraz pomidory i duś, aż sos się zredukuje. Dodaj ser i chwilę podgrzej.
Krok 5
Wrzuć krewetki, natkę, dopraw papryką, chili, pieprzem oraz solą. Wszystko wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej