Spaghetti z krewetkami i chilli – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z krewetkami i serem owczym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 opakowanie

null

100 gramów

5 pęczków

2 łyżki

0.5 łyżeczki

200 gramów

0.5 łyżeczki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Ser pokrój na kostkę, cebulę i natkę posiekaj.

Krok 3

Krewetki przelej wrzątkiem i smaż przez 3 minuty na oliwie, po czym zdejmij z patelni.

Krok 4

Następnie podsmaż cebulę, dodaj makaron oraz pomidory i duś, aż sos się zredukuje. Dodaj ser i chwilę podgrzej.

Krok 5

Wrzuć krewetki, natkę, dopraw papryką, chili, pieprzem oraz solą. Wszystko wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z krewetkami i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej