Potrawka z kurczaka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

0

0

400 gramów

3 sztuki

0

0

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, posiekaj cebulę, pokrój paprykę, papryczkę chili i przeciśnij przez praskę czosnek, duś na patelni.

Krok 2

Pod koniec duszenia dodaj pokrojone w kostkę pomidory, oraz osączoną kukurydzę i fasole.

Krok 3

Dopraw przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej