
Składniki
1 sztuka
null
400 gramów
null
null
3 sztuki
null
null
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
0.5 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę, posiekaj cebulę, pokrój paprykę, papryczkę chili i przeciśnij przez praskę czosnek, duś na patelni.
Krok 2
Pod koniec duszenia dodaj pokrojone w kostkę pomidory, oraz osączoną kukurydzę i fasole.
Krok 3
Dopraw przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej