Potrawka z kurczaka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

400 gramów

null

null

3 sztuki

null

null

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, posiekaj cebulę, pokrój paprykę, papryczkę chili i przeciśnij przez praskę czosnek, duś na patelni.

Krok 2

Pod koniec duszenia dodaj pokrojone w kostkę pomidory, oraz osączoną kukurydzę i fasole.

Krok 3

Dopraw przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Letnia zupa ogórkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej