Potrawka z kurczaka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

400 gramów

null

null

3 sztuki

null

null

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, posiekaj cebulę, pokrój paprykę, papryczkę chili i przeciśnij przez praskę czosnek, duś na patelni.

Krok 2

Pod koniec duszenia dodaj pokrojone w kostkę pomidory, oraz osączoną kukurydzę i fasole.

Krok 3

Dopraw przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej