Potrawka z kurczaka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

400 gramów

null

null

3 sztuki

null

null

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, posiekaj cebulę, pokrój paprykę, papryczkę chili i przeciśnij przez praskę czosnek, duś na patelni.

Krok 2

Pod koniec duszenia dodaj pokrojone w kostkę pomidory, oraz osączoną kukurydzę i fasole.

Krok 3

Dopraw przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczna lasagne
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej