Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

350 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przesmaż na patelni na rumiany kolor, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty.

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź.

Krok 3

Ugotowany makaron wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i posyp gotowe danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taki sos możesz przygotować również w wersji wegetariańskiej – zamiast mięsa użyj startych na tarce świeżych warzyw, np. marchewki, selera, itp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami

Mięso przesmaż na patelni na rumiany kolor, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty.