Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

77 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przesmaż na patelni na rumiany kolor, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty.

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź.

Krok 3

Ugotowany makaron wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i posyp gotowe danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taki sos możesz przygotować również w wersji wegetariańskiej – zamiast mięsa użyj startych na tarce świeżych warzyw, np. marchewki, selera, itp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej