Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

350 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przesmaż na patelni na rumiany kolor, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty.

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź.

Krok 3

Ugotowany makaron wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i posyp gotowe danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taki sos możesz przygotować również w wersji wegetariańskiej – zamiast mięsa użyj startych na tarce świeżych warzyw, np. marchewki, selera, itp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami

Mięso przesmaż na patelni na rumiany kolor, dodaj pomidory oraz Fix Knorr. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty.