Spaghetti z sosem rybnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem rybnym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 mililitrów

1 pęczek

1 łyżka

50 mililitrów

30 gramów

20 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Koperek pokrój drobno.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojonego w paski łososia, kapary i zalej winem. Duś chwilę do momentu aż wino odparuje.

Krok 3

Następnie wlej śmietanę, sos zagotuj, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj koperek.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gorącym sosem. Podawaj posypany Grana Padano i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej