
Składniki
350 gramów
1 sztuka
100 gramów
150 mililitrów
1 pęczek
1 łyżka
50 mililitrów
30 gramów
20 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Koperek pokrój drobno.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojonego w paski łososia, kapary i zalej winem. Duś chwilę do momentu aż wino odparuje.
Krok 3
Następnie wlej śmietanę, sos zagotuj, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj koperek.
Krok 4
Makaron wymieszaj z gorącym sosem. Podawaj posypany Grana Padano i udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej