Spaghetti z sosem rybnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem rybnym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 mililitrów

1 pęczek

1 łyżka

50 mililitrów

30 gramów

20 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Koperek pokrój drobno.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojonego w paski łososia, kapary i zalej winem. Duś chwilę do momentu aż wino odparuje.

Krok 3

Następnie wlej śmietanę, sos zagotuj, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj koperek.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gorącym sosem. Podawaj posypany Grana Padano i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej