Spaghetti z sosem rybnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem rybnym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 mililitrów

1 pęczek

1 łyżka

50 mililitrów

30 gramów

20 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Koperek pokrój drobno.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojonego w paski łososia, kapary i zalej winem. Duś chwilę do momentu aż wino odparuje.

Krok 3

Następnie wlej śmietanę, sos zagotuj, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj koperek.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gorącym sosem. Podawaj posypany Grana Padano i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem rybnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej