
Składniki
350 gramów
1 sztuka
100 gramów
150 mililitrów
1 pęczek
1 łyżka
50 mililitrów
30 gramów
20 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Koperek pokrój drobno.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojonego w paski łososia, kapary i zalej winem. Duś chwilę do momentu aż wino odparuje.
Krok 3
Następnie wlej śmietanę, sos zagotuj, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj koperek.
Krok 4
Makaron wymieszaj z gorącym sosem. Podawaj posypany Grana Padano i udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej