Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem
średnie
408 osób zapisało

Składniki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
150 mililitrów
20 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
20 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania.
Krok 3
Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem
Farfalle z sosem jogurtowym to danie o wielu zaletach: jest proste i szybkie w przygotowaniu, efektownie prezentuje się na stole, a dzięki umiejętnemu połączeniu składników jest wyjątkowo smaczne. Zestawienie ozdobnego makaronu w kształcie kokardek, dojrzałego awokado, łososia i pomidora to subtelna, a jednocześnie wykwintna kompozycja. Znakomicie sprawdzi się zatem nie tylko na codzienny obiad, ale również bardziej uroczyste okazje, np. przyjęcie. Delikatny smak dania przełamią wyraziste kapary, czerwona cebula oraz wieńczący całość starty na tarce parmezan. Ten ostatni możesz zastąpić innym długodojrzewającym serem, np. cheddarem. Do dania warto dołączyć również drobne kawałki różnokolorowej papryki – dzięki nim będzie jeszcze bardziej przykuwało wzrok. Do dekoracji wykorzystaj zielone listki natki pietruszki, świeżą bazylię lub oregano, a w sezonie botwinkę. Wypróbuj nasz przepis na wyśmienite farfalle z sosem jogurtowym i koniecznie podziel się swoją opinią o tym daniu. Życzmy smacznego.