Farfalle z łososiem i awokado w sosie - makaron | Przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
493 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

437 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok.

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania.

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem.

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybki makaron serowy
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiemFarfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem

Farfalle z sosem jogurtowym to danie o wielu zaletach: jest proste i szybkie w przygotowaniu, efektownie prezentuje się na stole, a dzięki umiejętnemu połączeniu składników jest wyjątkowo smaczne. Zestawienie ozdobnego makaronu w kształcie kokardek, dojrzałego awokado, łososia i pomidora to subtelna, a jednocześnie wykwintna kompozycja. Znakomicie sprawdzi się zatem nie tylko na codzienny obiad, ale również bardziej uroczyste okazje, np. przyjęcie. Delikatny smak dania przełamią wyraziste kapary, czerwona cebula oraz wieńczący całość starty na tarce parmezan. Ten ostatni możesz zastąpić innym długodojrzewającym serem, np. cheddarem. Do dania warto dołączyć również drobne kawałki różnokolorowej papryki – dzięki nim będzie jeszcze bardziej przykuwało wzrok. Do dekoracji wykorzystaj zielone listki natki pietruszki, świeżą bazylię lub oregano, a w sezonie botwinkę. Wypróbuj nasz przepis na wyśmienite farfalle z sosem jogurtowym i koniecznie podziel się swoją opinią o tym daniu. Życzmy smacznego.