Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem
średnie
437 osób zapisało

Składniki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
150 mililitrów
20 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
20 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok.

Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania.

Krok 3
Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem
Farfalle z sosem jogurtowym to danie o wielu zaletach: jest proste i szybkie w przygotowaniu, efektownie prezentuje się na stole, a dzięki umiejętnemu połączeniu składników jest wyjątkowo smaczne. Zestawienie ozdobnego makaronu w kształcie kokardek, dojrzałego awokado, łososia i pomidora to subtelna, a jednocześnie wykwintna kompozycja. Znakomicie sprawdzi się zatem nie tylko na codzienny obiad, ale również bardziej uroczyste okazje, np. przyjęcie. Delikatny smak dania przełamią wyraziste kapary, czerwona cebula oraz wieńczący całość starty na tarce parmezan. Ten ostatni możesz zastąpić innym długodojrzewającym serem, np. cheddarem. Do dania warto dołączyć również drobne kawałki różnokolorowej papryki – dzięki nim będzie jeszcze bardziej przykuwało wzrok. Do dekoracji wykorzystaj zielone listki natki pietruszki, świeżą bazylię lub oregano, a w sezonie botwinkę. Wypróbuj nasz przepis na wyśmienite farfalle z sosem jogurtowym i koniecznie podziel się swoją opinią o tym daniu. Życzmy smacznego.