Farfalle z łososiem i awokado w sosie - makaron | Przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
493 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

438 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok.

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania.

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem.

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiemFarfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem

Farfalle z sosem jogurtowym to danie o wielu zaletach: jest proste i szybkie w przygotowaniu, efektownie prezentuje się na stole, a dzięki umiejętnemu połączeniu składników jest wyjątkowo smaczne. Zestawienie ozdobnego makaronu w kształcie kokardek, dojrzałego awokado, łososia i pomidora to subtelna, a jednocześnie wykwintna kompozycja. Znakomicie sprawdzi się zatem nie tylko na codzienny obiad, ale również bardziej uroczyste okazje, np. przyjęcie. Delikatny smak dania przełamią wyraziste kapary, czerwona cebula oraz wieńczący całość starty na tarce parmezan. Ten ostatni możesz zastąpić innym długodojrzewającym serem, np. cheddarem. Do dania warto dołączyć również drobne kawałki różnokolorowej papryki – dzięki nim będzie jeszcze bardziej przykuwało wzrok. Do dekoracji wykorzystaj zielone listki natki pietruszki, świeżą bazylię lub oregano, a w sezonie botwinkę. Wypróbuj nasz przepis na wyśmienite farfalle z sosem jogurtowym i koniecznie podziel się swoją opinią o tym daniu. Życzmy smacznego.