Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
493 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

437 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok.

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania.

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem.

Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiemFarfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem

Farfalle z sosem jogurtowym to danie o wielu zaletach: jest proste i szybkie w przygotowaniu, efektownie prezentuje się na stole, a dzięki umiejętnemu połączeniu składników jest wyjątkowo smaczne. Zestawienie ozdobnego makaronu w kształcie kokardek, dojrzałego awokado, łososia i pomidora to subtelna, a jednocześnie wykwintna kompozycja. Znakomicie sprawdzi się zatem nie tylko na codzienny obiad, ale również bardziej uroczyste okazje, np. przyjęcie. Delikatny smak dania przełamią wyraziste kapary, czerwona cebula oraz wieńczący całość starty na tarce parmezan. Ten ostatni możesz zastąpić innym długodojrzewającym serem, np. cheddarem. Do dania warto dołączyć również drobne kawałki różnokolorowej papryki – dzięki nim będzie jeszcze bardziej przykuwało wzrok. Do dekoracji wykorzystaj zielone listki natki pietruszki, świeżą bazylię lub oregano, a w sezonie botwinkę. Wypróbuj nasz przepis na wyśmienite farfalle z sosem jogurtowym i koniecznie podziel się swoją opinią o tym daniu. Życzmy smacznego.