lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu

Autor: anvlka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso smażę, gotuję brokuła (nie za długo, ok 10 minut).

Krok 2

Do mięsa dodaję groszek konserwowy i fix spaghetti, duszę ok 5 minut.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego wylewam śmietanę i układam płaty lasagne, na płaty wykładam mięso (starając się jak najmniej sosu wlać), znów płaty, brokuł, płaty, mięsko i tak aż do ukończenia składników, na wierzch ser żółty i resztka sosu :) Piekę 45 minut w temperaturze 200 stopni Smacznego !!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik z jogurtów greckich
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej