lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu

Autor: anvlka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso smażę, gotuję brokuła (nie za długo, ok 10 minut).

Krok 2

Do mięsa dodaję groszek konserwowy i fix spaghetti, duszę ok 5 minut.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego wylewam śmietanę i układam płaty lasagne, na płaty wykładam mięso (starając się jak najmniej sosu wlać), znów płaty, brokuł, płaty, mięsko i tak aż do ukończenia składników, na wierzch ser żółty i resztka sosu :) Piekę 45 minut w temperaturze 200 stopni Smacznego !!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej