lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu

Autor: anvlka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso smażę, gotuję brokuła (nie za długo, ok 10 minut).

Krok 2

Do mięsa dodaję groszek konserwowy i fix spaghetti, duszę ok 5 minut.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego wylewam śmietanę i układam płaty lasagne, na płaty wykładam mięso (starając się jak najmniej sosu wlać), znów płaty, brokuł, płaty, mięsko i tak aż do ukończenia składników, na wierzch ser żółty i resztka sosu :) Piekę 45 minut w temperaturze 200 stopni Smacznego !!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Burrito
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej