lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu
średnie
6 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso smażę, gotuję brokuła (nie za długo, ok 10 minut).
Krok 2
Do mięsa dodaję groszek konserwowy i fix spaghetti, duszę ok 5 minut.
Krok 3
Do naczynia żaroodpornego wylewam śmietanę i układam płaty lasagne, na płaty wykładam mięso (starając się jak najmniej sosu wlać), znów płaty, brokuł, płaty, mięsko i tak aż do ukończenia składników, na wierzch ser żółty i resztka sosu :) Piekę 45 minut w temperaturze 200 stopni Smacznego !!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej