lasagne z brokulami i groszkiem bez beszamelu
średnie
6 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso smażę, gotuję brokuła (nie za długo, ok 10 minut).
Krok 2
Do mięsa dodaję groszek konserwowy i fix spaghetti, duszę ok 5 minut.
Krok 3
Do naczynia żaroodpornego wylewam śmietanę i układam płaty lasagne, na płaty wykładam mięso (starając się jak najmniej sosu wlać), znów płaty, brokuł, płaty, mięsko i tak aż do ukończenia składników, na wierzch ser żółty i resztka sosu :) Piekę 45 minut w temperaturze 200 stopni Smacznego !!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej