Parmigiana z cukinii video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Parmigiana z cukinii - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

56

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

498 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1755 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

400 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naszykuj blachę i ułóż na niej połowę krojonych pomidorów.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cukinię, cebulę i czosnek pokrój w półksiężyce i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Śmietanę rozrób z Knorr Naturalnie smaczne. Wyłóż na blachę warstwami: makaron, cukinię i ser, polewając wszystko przygotowaną zalewą. Czynność powtórz kilkakrotnie.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ostatnią warstwę wyłóż makaronem i posyp ją pozostałymi pomidorami.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 40 minut.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Parmigiana z cukinii - VIDEOParmigiana z cukinii - VIDEO

Wprost przepadasz za smakami rodem z włoskiego talerza? Jeśli tak, to Parmigiana z cukinii jest dla Ciebie! Na dzisiejszy obiad bądź kolację zafunduj sobie oraz bliskim pyszną zapiekankę cukiniową po włosku. Dzięki niej z pewnością poczujesz klimat słonecznej Italii w swojej kuchni i… na talerzu. Zapraszamy do gotowania!

Dla kogo?

Tej potrawie nie oprze się nikt! Zapiekanka z warzywami w kremowym śmietanowo – ziołowym sosie to strzał w dziesiątkę nawet dla najbardziej wybrednego smakosza. Dzieci oraz dorośli - sztućce w dłoń i zajadać ze smakiem!

Na jaką okazję?

Zapiekanka to znakomite rozwiązanie na smaczną, a także bardzo pożywną kolację. Rewelacyjne zakończenie dnia gwarantowane!

Czy wiesz, że?

Cukinia to warzywo pochodzące ze słonecznej Italii. A to niespodzianka!

Dla urozmaicenia:

Krojone pomidory z puszki możesz z powodzeniem zastąpić świeżymi posiekanymi pomidorami bez skórki.