Parmigiana z cukinii video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Parmigiana z cukinii - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

55

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

493 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1748 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

400 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naszykuj blachę i ułóż na niej połowę krojonych pomidorów.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cukinię, cebulę i czosnek pokrój w półksiężyce i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Śmietanę rozrób z Knorr Naturalnie smaczne. Wyłóż na blachę warstwami: makaron, cukinię i ser, polewając wszystko przygotowaną zalewą. Czynność powtórz kilkakrotnie.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ostatnią warstwę wyłóż makaronem i posyp ją pozostałymi pomidorami.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 40 minut.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Parmigiana z cukinii - VIDEOParmigiana z cukinii - VIDEO

Wprost przepadasz za smakami rodem z włoskiego talerza? Jeśli tak, to Parmigiana z cukinii jest dla Ciebie! Na dzisiejszy obiad bądź kolację zafunduj sobie oraz bliskim pyszną zapiekankę cukiniową po włosku. Dzięki niej z pewnością poczujesz klimat słonecznej Italii w swojej kuchni i… na talerzu. Zapraszamy do gotowania!

Dla kogo?

Tej potrawie nie oprze się nikt! Zapiekanka z warzywami w kremowym śmietanowo – ziołowym sosie to strzał w dziesiątkę nawet dla najbardziej wybrednego smakosza. Dzieci oraz dorośli - sztućce w dłoń i zajadać ze smakiem!

Na jaką okazję?

Zapiekanka to znakomite rozwiązanie na smaczną, a także bardzo pożywną kolację. Rewelacyjne zakończenie dnia gwarantowane!

Czy wiesz, że?

Cukinia to warzywo pochodzące ze słonecznej Italii. A to niespodzianka!

Dla urozmaicenia:

Krojone pomidory z puszki możesz z powodzeniem zastąpić świeżymi posiekanymi pomidorami bez skórki.