Składniki
500 gramów
4 sztuki
400 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naszykuj blachę i ułóż na niej połowę krojonych pomidorów.

Krok 2
Cukinię, cebulę i czosnek pokrój w półksiężyce i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3
Śmietanę rozrób z Knorr Naturalnie smaczne. Wyłóż na blachę warstwami: makaron, cukinię i ser, polewając wszystko przygotowaną zalewą. Czynność powtórz kilkakrotnie.

Krok 4
Ostatnią warstwę wyłóż makaronem i posyp ją pozostałymi pomidorami.

Krok 5
Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 40 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Parmigiana z cukinii - VIDEO
Wprost przepadasz za smakami rodem z włoskiego talerza? Jeśli tak, to Parmigiana z cukinii jest dla Ciebie! Na dzisiejszy obiad bądź kolację zafunduj sobie oraz bliskim pyszną zapiekankę cukiniową po włosku. Dzięki niej z pewnością poczujesz klimat słonecznej Italii w swojej kuchni i… na talerzu. Zapraszamy do gotowania!
Dla kogo?
Tej potrawie nie oprze się nikt! Zapiekanka z warzywami w kremowym śmietanowo – ziołowym sosie to strzał w dziesiątkę nawet dla najbardziej wybrednego smakosza. Dzieci oraz dorośli - sztućce w dłoń i zajadać ze smakiem!
Na jaką okazję?
Zapiekanka to znakomite rozwiązanie na smaczną, a także bardzo pożywną kolację. Rewelacyjne zakończenie dnia gwarantowane!
Czy wiesz, że?
Cukinia to warzywo pochodzące ze słonecznej Italii. A to niespodzianka!
Dla urozmaicenia:
Krojone pomidory z puszki możesz z powodzeniem zastąpić świeżymi posiekanymi pomidorami bez skórki.