Włoska lasagne z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska lasagne z owocami morza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

100 gramów

6 sztuk

200 mililitrów

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i pomidory, dodaj owoce morza (oprócz ryb) oraz listki bazylii.

Włoska lasagne z owocami morza - Krok 1

Krok 2

Wlej szklankę wody, dodaj Fix Lasagne Knorr i zagotuj. Ryby pokrój w kostkę 2x2 cm i dodaj do sosu. Całość gotuj 2 minuty na małym ogniu.

Włoska lasagne z owocami morza - Krok 2

Krok 3

Naczynie żaroodporne o wym. 28x20 cm posmaruj śmietaną i wyłóż trzema płatami makaronu. Nałóż ponownie warstwę śmietany, posyp odrobiną sera i wyłóż część rybnego farszu. Całość przykryj płatami makaronu, znów posmaruj śmietaną i posyp serem. Postępuj tak samo do momentu wykończenia składników (3 warstwy).

Włoska lasagne z owocami morza - Krok 3

Krok 4

Ostatnią warstwę makaronu posmaruj śmietaną i posyp pozostałym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temp. 180 °C przez 40 minut. Gotową Lasagne udekoruj listkami bazylii.

Włoska lasagne z owocami morza - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej lodówce znajdziesz odrobinę pesto z bazylii, polej nim gorącą zapiekankę przed samym podaniem. Twoja Lasagne nabierze niepowtarzalnego smaku i aromatu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska lasagne z owocami morzaWłoska lasagne z owocami morza

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i pomidory, dodaj owoce morza (oprócz ryb) oraz listki bazylii.