Włoska lasagne z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska lasagne z owocami morza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

100 gramów

6 sztuk

200 mililitrów

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i pomidory, dodaj owoce morza (oprócz ryb) oraz listki bazylii.

Włoska lasagne z owocami morza - Krok 1

Krok 2

Wlej szklankę wody, dodaj Fix Lasagne Knorr i zagotuj. Ryby pokrój w kostkę 2x2 cm i dodaj do sosu. Całość gotuj 2 minuty na małym ogniu.

Włoska lasagne z owocami morza - Krok 2

Krok 3

Naczynie żaroodporne o wym. 28x20 cm posmaruj śmietaną i wyłóż trzema płatami makaronu. Nałóż ponownie warstwę śmietany, posyp odrobiną sera i wyłóż część rybnego farszu. Całość przykryj płatami makaronu, znów posmaruj śmietaną i posyp serem. Postępuj tak samo do momentu wykończenia składników (3 warstwy).

Włoska lasagne z owocami morza - Krok 3

Krok 4

Ostatnią warstwę makaronu posmaruj śmietaną i posyp pozostałym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temp. 180 °C przez 40 minut. Gotową Lasagne udekoruj listkami bazylii.

Włoska lasagne z owocami morza - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej lodówce znajdziesz odrobinę pesto z bazylii, polej nim gorącą zapiekankę przed samym podaniem. Twoja Lasagne nabierze niepowtarzalnego smaku i aromatu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska lasagne z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska lasagne z owocami morzaWłoska lasagne z owocami morza

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i pomidory, dodaj owoce morza (oprócz ryb) oraz listki bazylii.