
Składniki
9 sztuk
1 opakowanie
100 gramów
200 gramów
100 gramów
6 sztuk
200 mililitrów
250 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i pomidory, dodaj owoce morza (oprócz ryb) oraz listki bazylii.

Krok 2
Wlej szklankę wody, dodaj Fix Lasagne Knorr i zagotuj. Ryby pokrój w kostkę 2x2 cm i dodaj do sosu. Całość gotuj 2 minuty na małym ogniu.

Krok 3
Naczynie żaroodporne o wym. 28x20 cm posmaruj śmietaną i wyłóż trzema płatami makaronu. Nałóż ponownie warstwę śmietany, posyp odrobiną sera i wyłóż część rybnego farszu. Całość przykryj płatami makaronu, znów posmaruj śmietaną i posyp serem. Postępuj tak samo do momentu wykończenia składników (3 warstwy).

Krok 4
Ostatnią warstwę makaronu posmaruj śmietaną i posyp pozostałym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temp. 180 °C przez 40 minut. Gotową Lasagne udekoruj listkami bazylii.


Dobra rada:
Jeśli w Twojej lodówce znajdziesz odrobinę pesto z bazylii, polej nim gorącą zapiekankę przed samym podaniem. Twoja Lasagne nabierze niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska lasagne z owocami morza
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i pomidory, dodaj owoce morza (oprócz ryb) oraz listki bazylii.