Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami
łatwe
102 osoby zapisały

Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
20 sztuk
2 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
250 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku przesmaż posiekana jedną cebulę, wlej śmietanę. Sos gotuj 3 minuty. Dopraw do smaku.

Krok 2
Liście szpinaku umyj i sparz krótko we wrzącej wodzie. Łososia pokrój w „słupki” (12 szt.) długości makaronu a następnie zawiń każdy z nich w liście szpinaku. Gotowe wsuń w makaronowe rurki.

Krok 3
Drugą cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie, dodaj kapary oraz oliwki. Wlej szklankę wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Sos doprowadź do wrzenia i gotuj 8 minut.

Krok 4
Do sosu włóż przygotowane canelloni i gotuj na małym ogniu 8-10 minut pod przykryciem.

Krok 5
Rurki z łososiem przełóż do naczynia posmarowanego śmietanowym sosem. Wierzch polej czerwonym sosem z Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne oraz pozostałym białym sosem i przykryj serem mozzarella pokrojonym w plastry. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe danie podawaj z sosem, udekorowane listkami bazylii.


Dobra rada:
Zamiast łososia możesz użyć innej, zarazem bardzo smacznej ryby – np. sandacza.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami
Nadziewany makaron cannelloni to popularne danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Poznaj ciekawy przepis na farsz i przyrządź go z łososiem, oliwkami i wyrazistymi kaparami. Alternatywą dla łososia będzie równie smaczny sandacz. Od czego rozpocząć gotowanie? Do rondelka z rozgrzanym tłuszczem dodaj posiekaną cebulę i wlej śmietanę – sos gotuj przez kilka minut, a na końcu dopraw podstawowymi przyprawami. Makaron ugotuj al dente, według instrukcji na opakowaniu, i umieść w nim łososia zawiniętego w liście szpinaku. Cebulę (najlepiej sprawdzi się biała) pokrój w kostkę i usmaż na oliwie, po czym dodaj kapary, oliwki, szklankę wody oraz zawartość opakowania. Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez kilka minut – na koniec zanurz w niej faszerowane cannelloni. Jak zapiec makaron? Rurki z łososiem przełóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego śmietanowym sosem. Ich wierzch polej czerwonym sosem z opakowania i przykryj serem mozzarella. Piecz przez kilkanaście minut i wyłóż na talerze. Danie serwuj polane obficie sosem, a także udekorowane listkami bazylii. Proste i smaczne gotowane jest możliwe dzięki naszym przepisom!