Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

20 sztuk

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

250 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku przesmaż posiekana jedną cebulę, wlej śmietanę. Sos gotuj 3 minuty. Dopraw do smaku.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 1

Krok 2

Liście szpinaku umyj i sparz krótko we wrzącej wodzie. Łososia pokrój w „słupki” (12 szt.) długości makaronu a następnie zawiń każdy z nich w liście szpinaku. Gotowe wsuń w makaronowe rurki.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 2

Krok 3

Drugą cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie, dodaj kapary oraz oliwki. Wlej szklankę wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Sos doprowadź do wrzenia i gotuj 8 minut.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 3

Krok 4

Do sosu włóż przygotowane canelloni i gotuj na małym ogniu 8-10 minut pod przykryciem.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 4

Krok 5

Rurki z łososiem przełóż do naczynia posmarowanego śmietanowym sosem. Wierzch polej czerwonym sosem z Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne oraz pozostałym białym sosem i przykryj serem mozzarella pokrojonym w plastry. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe danie podawaj z sosem, udekorowane listkami bazylii.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast łososia możesz użyć innej, zarazem bardzo smacznej ryby – np. sandacza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cannelloni z łososiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparamiCannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami

Nadziewany makaron cannelloni to popularne danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Poznaj ciekawy przepis na farsz i przyrządź go z łososiem, oliwkami i wyrazistymi kaparami. Alternatywą dla łososia będzie równie smaczny sandacz. Od czego rozpocząć gotowanie? Do rondelka z rozgrzanym tłuszczem dodaj posiekaną cebulę i wlej śmietanę – sos gotuj przez kilka minut, a na końcu dopraw podstawowymi przyprawami. Makaron ugotuj al dente, według instrukcji na opakowaniu, i umieść w nim łososia zawiniętego w liście szpinaku. Cebulę (najlepiej sprawdzi się biała) pokrój w kostkę i usmaż na oliwie, po czym dodaj kapary, oliwki, szklankę wody oraz zawartość opakowania. Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez kilka minut – na koniec zanurz w niej faszerowane cannelloni. Jak zapiec makaron? Rurki z łososiem przełóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego śmietanowym sosem. Ich wierzch polej czerwonym sosem z opakowania i przykryj serem mozzarella. Piecz przez kilkanaście minut i wyłóż na talerze. Danie serwuj polane obficie sosem, a także udekorowane listkami bazylii. Proste i smaczne gotowane jest możliwe dzięki naszym przepisom!