Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

20 sztuk

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

250 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku przesmaż posiekana jedną cebulę, wlej śmietanę. Sos gotuj 3 minuty. Dopraw do smaku.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 1

Krok 2

Liście szpinaku umyj i sparz krótko we wrzącej wodzie. Łososia pokrój w „słupki” (12 szt.) długości makaronu a następnie zawiń każdy z nich w liście szpinaku. Gotowe wsuń w makaronowe rurki.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 2

Krok 3

Drugą cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie, dodaj kapary oraz oliwki. Wlej szklankę wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Sos doprowadź do wrzenia i gotuj 8 minut.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 3

Krok 4

Do sosu włóż przygotowane canelloni i gotuj na małym ogniu 8-10 minut pod przykryciem.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 4

Krok 5

Rurki z łososiem przełóż do naczynia posmarowanego śmietanowym sosem. Wierzch polej czerwonym sosem z Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne oraz pozostałym białym sosem i przykryj serem mozzarella pokrojonym w plastry. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe danie podawaj z sosem, udekorowane listkami bazylii.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast łososia możesz użyć innej, zarazem bardzo smacznej ryby – np. sandacza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparamiCannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami

Nadziewany makaron cannelloni to popularne danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Poznaj ciekawy przepis na farsz i przyrządź go z łososiem, oliwkami i wyrazistymi kaparami. Alternatywą dla łososia będzie równie smaczny sandacz. Od czego rozpocząć gotowanie? Do rondelka z rozgrzanym tłuszczem dodaj posiekaną cebulę i wlej śmietanę – sos gotuj przez kilka minut, a na końcu dopraw podstawowymi przyprawami. Makaron ugotuj al dente, według instrukcji na opakowaniu, i umieść w nim łososia zawiniętego w liście szpinaku. Cebulę (najlepiej sprawdzi się biała) pokrój w kostkę i usmaż na oliwie, po czym dodaj kapary, oliwki, szklankę wody oraz zawartość opakowania. Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez kilka minut – na koniec zanurz w niej faszerowane cannelloni. Jak zapiec makaron? Rurki z łososiem przełóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego śmietanowym sosem. Ich wierzch polej czerwonym sosem z opakowania i przykryj serem mozzarella. Piecz przez kilkanaście minut i wyłóż na talerze. Danie serwuj polane obficie sosem, a także udekorowane listkami bazylii. Proste i smaczne gotowane jest możliwe dzięki naszym przepisom!