Tagliatelle z owocami morza i kaparami
łatwe
383 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
150 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
3 łyżki
0.5 sztuki
1 szczypta
30 gramów
200 mililitrów
1 pęczek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Dodaj zamarynowaną rybę, zmniejsz ogień i gotuj 2 minuty. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę, kapary i wymieszaj.

Krok 5
Makaron ugotuj al dente we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź i połącz z sosem, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Danie podawaj posypane startym serem.

Krok 1
Łososia pokrój w kostkę 1x1 cm, skrop oliwą i posyp skórką startą z ½ cytryny oraz pieprzem. Tak przygotowaną rybę odstaw na bok. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, a ser zetrzyj na płatki.

Krok 2
W garnku lub na szerokiej patelni rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj owoce morza (nie dodawaj jeszcze ryby) i smaż chwilę. Następnie wlej wino i podgrzewaj do momentu odparowania płynu.

Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w miseczce ze śmietaną, a następnie wlej do garnka. Doprowadź do wrzenia.


Dobra rada:
Jeśli chcesz nieco zaostrzyć swoje danie, dodaj szczyptę pieprzu Cayenne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z owocami morza i kaparami
Jeśli lubisz owoce morza, przygotuj na obiad smaczne tagliatelle z ich dodatkiem. Do jego przygotowania wybierz ulubioną mieszankę owoców morza, np. krewetki, kalmary i ośmiorniczki. Pasować będą także mule. Zacznij od zamarynowania łososia, który również jest ważnym składnikiem dania. Polej go sokiem z cytryny i posyp jej startą skórką, a następnie odłóż na bok, by przeszedł ich smakiem i aromatem. Na patelni podsmaż krewetki, kalmary i ośmiorniczki, zalewając sosem do tagliatelle. Przyrządzisz go z dodatkiem śmietanki. Dopiero kiedy sos się zagotuje, dodaj do niego przygotowanego wcześniej łososia i duś, dopóki ryba nie będzie gotowa. Na koniec dopraw całość świeżo posiekaną pietruszką oraz wyrazistymi w smaku kaparami. Wymieszaj sos z makaronem (np. zielonym, szpinakowym), by wszystkie składniki dokładnie się połączyły, a sos dobrze je oblepił. Tagliatelle z owocami morza i kaparami podawaj z cząstką cytryny do każdej porcji. Na koniec posyp żółtym serem. Sprawdź, jak łatwo przyrządzisz to danie.


































