Tagliatelle z jajami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z jajami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

50 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kluski, a następnie odcedź i włóż do środka połowę masła.

Krok 2

Resztę masła rozpuść w rondelku. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Roztrzep żółtka w śmietance i wlej je do masła. Tak przygotowaną mieszanką polej kluski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej