Tagliatelle z jajami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

22

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

50 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kluski, a następnie odcedź i włóż do środka połowę masła.

Krok 2

Resztę masła rozpuść w rondelku. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Roztrzep żółtka w śmietance i wlej je do masła. Tak przygotowaną mieszanką polej kluski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej