Składniki
null
null
2 sztuki
50 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kluski, a następnie odcedź i włóż do środka połowę masła.
Krok 2
Resztę masła rozpuść w rondelku. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Roztrzep żółtka w śmietance i wlej je do masła. Tak przygotowaną mieszanką polej kluski.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej