Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

39

heart
1562 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

656 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1021 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez minutę. Odcedź je i zachowaj pół szklanki wywaru.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 1

Krok 2

Ryż ugotuj w torebkach według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedź go na sitku.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 2

Krok 3

Mięso pokrój w niewielkie kawałki, np. w paski, i podsmaż na oleju wraz z posiekanym czosnkiem, aż będzie rumiane.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 3

Krok 4

Dodaj warzywa oraz ryż i całość smaż 3-4 minuty. Dokładnie wymieszaj.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 4

Krok 5

Zachowaną wodę z gotowania warzyw wymieszaj z zawartością opakowania Naturalnie Smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr i kurkumą.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 5

Krok 6

Wlej sos do paelli, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy i danie będzie gotowe. Paellę możesz również przygotować z samymi warzywami lub rybą.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 6
7

Opinie o przepisie

  • Alicja Major

    Alicja Major , 12.02.2020

    nie wygląda jak na głównym zdjęciu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Fedoruc

    Ewa Fedoruc , 14.01.2018

    proste i pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Jankowiak

    Mariusz Jankowiak , 08.12.2017

    a zamiast oleju dodać mleko kokosowe i odrobinę tłuszczu kokosowego wyszło pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Motykiewicz

    Zosia Motykiewicz , 03.07.2016

    Przepyszna ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Staszewski

    Tomasz Staszewski , 29.05.2016

    Pyszne, łatwe w przygotowaniu, będę je robił często, pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Kaliszan

    Maciej Kaliszan , 18.11.2015

    smakuje super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Machowski

    Radosław Machowski , 12.05.2015

    Pyszne danie. Robiłem je już ze trzy razy i dalej będę.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem  Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem

Prosta paella pełna warzyw ze szczyptą złocistej kurkumy to proste i znakomite danie obiadowe.