Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem
łatwe
954 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
250 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez minutę. Odcedź je i zachowaj pół szklanki wywaru.
Krok 2
Ryż ugotuj w torebkach według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedź go na sitku.
Krok 3
Mięso pokrój w niewielkie kawałki, np. w paski, i podsmaż na oleju wraz z posiekanym czosnkiem, aż będzie rumiane.
Krok 4
Dodaj warzywa oraz ryż i całość smaż 3-4 minuty. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Zachowaną wodę z gotowania warzyw wymieszaj z zawartością opakowania Naturalnie Smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr i kurkumą.
Krok 6
Wlej sos do paelli, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy i danie będzie gotowe. Paellę możesz również przygotować z samymi warzywami lub rybą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem
Prosta paella pełna warzyw ze szczyptą złocistej kurkumy to proste i znakomite danie obiadowe.