Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem
łatwe
1021 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
250 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez minutę. Odcedź je i zachowaj pół szklanki wywaru.

Krok 2
Ryż ugotuj w torebkach według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedź go na sitku.

Krok 3
Mięso pokrój w niewielkie kawałki, np. w paski, i podsmaż na oleju wraz z posiekanym czosnkiem, aż będzie rumiane.

Krok 4
Dodaj warzywa oraz ryż i całość smaż 3-4 minuty. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Zachowaną wodę z gotowania warzyw wymieszaj z zawartością opakowania Naturalnie Smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr i kurkumą.

Krok 6
Wlej sos do paelli, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy i danie będzie gotowe. Paellę możesz również przygotować z samymi warzywami lub rybą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem
Prosta paella pełna warzyw ze szczyptą złocistej kurkumy to proste i znakomite danie obiadowe.