Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

39

heart
1562 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

655 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1021 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez minutę. Odcedź je i zachowaj pół szklanki wywaru.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 1

Krok 2

Ryż ugotuj w torebkach według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedź go na sitku.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 2

Krok 3

Mięso pokrój w niewielkie kawałki, np. w paski, i podsmaż na oleju wraz z posiekanym czosnkiem, aż będzie rumiane.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 3

Krok 4

Dodaj warzywa oraz ryż i całość smaż 3-4 minuty. Dokładnie wymieszaj.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 4

Krok 5

Zachowaną wodę z gotowania warzyw wymieszaj z zawartością opakowania Naturalnie Smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr i kurkumą.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 5

Krok 6

Wlej sos do paelli, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy i danie będzie gotowe. Paellę możesz również przygotować z samymi warzywami lub rybą.

Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - Krok 6
7

Opinie o przepisie

  • Alicja Major

    Alicja Major , 12.02.2020

    nie wygląda jak na głównym zdjęciu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Fedoruc

    Ewa Fedoruc , 14.01.2018

    proste i pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Jankowiak

    Mariusz Jankowiak , 08.12.2017

    a zamiast oleju dodać mleko kokosowe i odrobinę tłuszczu kokosowego wyszło pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Motykiewicz

    Zosia Motykiewicz , 03.07.2016

    Przepyszna ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Staszewski

    Tomasz Staszewski , 29.05.2016

    Pyszne, łatwe w przygotowaniu, będę je robił często, pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Kaliszan

    Maciej Kaliszan , 18.11.2015

    smakuje super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Machowski

    Radosław Machowski , 12.05.2015

    Pyszne danie. Robiłem je już ze trzy razy i dalej będę.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem  Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem

Prosta paella pełna warzyw ze szczyptą złocistej kurkumy to proste i znakomite danie obiadowe.