Paella a la navarro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella a la navarro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

785 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

244 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

539 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

3 sztuki

2 sztuki

500 gramów

2 sztuki

15 dekagramów

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

0.5 pęczka

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na 3 łyżkach oliwy usmaż rozgniecione ząbki czosnku, po czym przełóż do miski. Natkę pietruszki pokrój w duże kawałki i przesmaż kilka sekund na patelni po czosnku. Wrzuć do miski z czosnkiem, dodaj szafran, a następnie całość rozetrzyj na gładką masę.

Paella a la navarro - Krok 1

Krok 2

Na patelnię wlej 4 łyżki oliwy, wrzuć pokrojone w kostkę kawałki piersi z kurczaka, przesmaż na złoto i zdejmij z patelni. Następnie czynność powtórz z rybą, owocami morza, papryką i plastrami kiełbasy.

Paella a la navarro - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę i przesmaż ryż około 2 minuty. Dodaj pastę z czosnku i pietruszki oraz litr wody. Dodaj kostki Knorr i powoli gotuj, aż ryż wchłonie większość bulionu i zrobi się miękki.

Paella a la navarro - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj mięso z kurczaka, owoce morza, przecier pomidorowy i wszystkie podsmażone wcześniej składniki. W razie potrzeby dolewaj trochę wody. Duś pod przykryciem około 15 minut, aż wszystkie smaki dobrze się połączą.

Paella a la navarro - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj zielony groszek. Paellę można posypać natką pietruszki, ozdobić cząstkami cytryny lub limonki.

Paella a la navarro - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella a la navarro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paella a la navarroPaella a la navarro

Na 3 łyżkach oliwy usmaż rozgniecione ząbki czosnku, po czym przełóż do miski. Natkę pietruszki pokrój w duże kawałki i przesmaż kilka sekund na patelni po czosnku. Wrzuć do miski z czosnkiem, dodaj szafran, a następnie całość rozetrzyj na gładką masę.